Zapošljavanje mladih Podravka Grupe

10

podravka-zaposlajvanjeU vremenu ekonomske krize i visoke nezaposlenosti, posebice mladih osoba, Podravka se još jednom pokazala kao društveno odgovorna kompanija i kompanija sa srcem. Orijentirani smo na zapošljavanje posebice mladih osoba, srednje i visoke stručne spreme.

Početkom mjeseca u Podravka Grupu zaposlili smo još 35 pripravnika čime potvrđujemo našu orijentaciju na zapošljavanje mladih osoba. Međutim tu ne staje naša priča vezana uz zapošljavanje. Naime, tijekom tri godine zaposlili smo 247 mladih do 30 godina života, što je zaista impozantna brojka za današnje okruženje u zemlji.

“Najpoznatiji takav oblik zapošljavanja odnosi se na pripravnički program “SHAPE your future with a heart”, ali to ne znači kako je SHAPE jedina mogućnost mladima da steknu radno iskustvo u Podravka grupi. Nakon dugo vremena zapošljavali smo i mlade srednje stručne spreme, pa je tako primjerice u protekle tri godine zaposleno 147 zaposlenika visoke i 100 zaposlenika srednje stručne spreme. Najveći dio novozaposlenih visoke stručne spreme, njih 115 počeli su svoju karijeru u Podravka Grupi kao pripravnici visoke stručne spreme ali je s druge strane samo u Proizvodnji prošle godine, nakon dugog vremena, zaposleno 38 mladih pripravnika srednje stručne spreme. Značajan broj zaposlenika srednje stručne spreme je nakon pripravništva nastavilo s radom u kompaniji te su s njima u međuvremenu sklopljeni i ugovori na neodređeno vrijeme. Prelazak na neodređeno radno vrijeme proveden je i za pripravnike visoke stručne spreme u još većem obujmu”, priopćili su iz Podravke.

Zapošljavanjem mladih ljudi Podravka grupa želi osigurati kontinuiran rast i razvoj kompanije, nove ideje i konkurentnost na tržištu, a mladim osoba pružiti neprocjenjivo iskustvo. “Orijentiranjem na mlade osobe, pozicionirali smo se kao poželjan poslodavac i kompanija koja doprinosi široj društvenoj zajednici, na što smo posebno ponosni,” zaključuju iz Podravke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here