Meggle dobio priznanje “Najkompanija” u BiH

79

meggle-tim-midiMeggle BiH je “Najkompanija” godine u mliječnoj industriji, a Jadranka Penava, direktorica Meggle BiH “Najmenadžer”, prema odluci Agencije za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i srednje Europe.

Domaćoj mliječnoj industriji Meggle BiH su dodijeljena ova dva međunarodno verificirana priznanja zbog uspješnog rada i poslovanja, izvanrednog vođenja kompanije, širenja poslovanja u regiji, te za izvanrednu kvalitetu rada.

Za ovakve rezultate zaslužan je stručni i sposobni menadžment Meggle BiH ali i svaki zaposlenik koji svojim predanim radom doprinosi zajedničkom rezultatu. “Ponosna sam na naše ljudske potencijale. S pravim timom rezultat nikada ne izostaje i zbog toga zahvaljujem svim mojim kolegama iz Meggle BiH”, ističe Penava.

Jadranka-Penava“Ova priznanja su rezultat našeg rada i posvećenosti. Samo u ovoj godini smo investirali 11 milijuna KM za proširenje proizvodnih kapaciteta. Zapošljavamo preko 200 zaposlenika, a kraj godine ćemo završiti s oko 45 milijuna litara mlijeka iz domaćeg otkupa. Što znači da u našu mljekaru u Bihaću svakodnevno uđe oko 125 tona sirovine a domaćih pašnjaka”, dodaje Penava.

Nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera je jedini globalni i nezavisni autoritet na području regije Jugoistočne i srednje Europe, koja ovu nagradu dodjeljuje trideset treći put, a spada među pet najrespektabilnijih nagrada u svijetu.

Nagrada za “Najmenadžera BiH” je čak dva puta dodijeljena i CEO-u Jugoistočne Europe za Meggle, Marjanu Vučku ( 2004. i 2007.).

Toni Meggle, vlasnik i predsjednik kompanije Meggle AG Njemačka je također dobitnik ove nagrade u 2012. godini, u kategoriji “Nagrada za životno djelo”, za stvaranje vrhunskog brenda Meggle.

Podsjetimo i to da je Meggle BiH najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand, prema istraživanju agencije Ipsos, a koje je provedeno među bh. građanima. U spomenutom istraživanju za ime Meggle ispitanici najčešće vežu: kvalitetu, sigurnost, pouzdanost, mlijeko, domaći proizvod, okus. (klix.ba)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here