Narezani kulen u praktičnom pakiranju

82

Kulen 100g maKulen je jedna od najpoznatijih suhomesnatih delicija iz Slavonije i Baranje koja zahtijeva puno ručnog rada i najbolje sastojke. Uvijek je predstavljao simbol blagostanja i bogatstva okusa kraja iz kojeg dolazi.

U kulenu se uvijek uživa pa je Belje novim pakiranjem narezanog kulena užitak učinilo još dostupnijim i praktičnijim. Narezani kulen u pakiranju od 100 grama omogućuje brzu i jednostavnu konzumaciju, a šnite narezane na uvijek istu debljinu savršeno pristaju na hladne plate.

Kulen, dimljena slanina i baranjska kobasica tradicionalni su domaći proizvodi koji se u Belju proizvode prema recepturama starih majstora i suše na otvorenim ognjištima čime dobivaju specifični, autentični domaći okus.

S obzirom na značaj kulena za Baranju, osnovana je i udruga proizvođača Baranjski kulen čiji članovi proizvode Baranjski kulen, posebnu deliciju koja nastaje prema točno definiranoj specifikaciji i na njega s ponosom stavljaju oznaku zaštićenog zemljopisnog podrijetla u Europskoj uniji.

Belje je najveći proizvođač i izvoznik Baranjskog kulena, prave hrvatske gastro ikone s tradicijom dužom od stotinu godina.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here