Ribanac – gurman među sirevima

88

Sirela Ribanac_400g largeRibanac, vrhunski ekstra tvrdi sir od kravljeg mlijeka proizveden u bjelovarskoj Sireli, ponosni je nositelj prestižnog znaka “Hrvatska kvaliteta”.

Odlikuje ga dugo zrenje od jedne do dvije godine. Tek tada postaje zrnat, tvrd i lomljiv. Unatoč tome, lako se topi u ustima i širi karakteristično snažnu, punu i slatkastu aromu, s izrazito voćnom primjesom.

Obavezan je sastojak vrhunskih sirnih plata, odlično se sljubljuje s kvalitetnim crnim i bijelim vinima, a svježe nariban oplemenjuje svako jelo, dajući mu specifičnu završnu notu.

Za Ribanac se koristi i posebna vrsta noža čiji izgled podsjeća na badem. Kratka i debela oštrica služi za fino struganje listića, dok se špičasti vrh zabode u sir i tako čini polugu za komadanje sira na manje dijelove.

Ribanac je na tržištu dostupan u pakiranju od 200 g i 15 kg, Ribanac snack u pakiranju od 180 g, dok je Ribanac svježe ribani dostupan u pakiranjima od 40 g, 100 g i 1 kg. Ovih blagdana u većim prodajnim mjestima potražite i Dukatovo posebno izdanje Sirela Ribanca 400 g s nožem za tvrde sireve.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here