Capitol Park i Lidl stižu u Sombor

721

capitol park-sombor-midiBritanska kompanija Poseidon Group najavila je da počinje izgradnju maloprodajnog parka u Somboru. U izgradnju Capitol parka Sombor britanska kompanija investirat će više od 10 milijuna eura.

S rušenjem postojećih objekata krenut će se ovih dana, a izgradnja će početi kada vremenski uvjeti dozvole.

“Capitol park Sombor” rasprostirat će se na više od 6.000 m2 prodajnog prostora, a besplatan parking prostor biti će osiguran za 200 vozila. Prvi kupci očekuju se prije proljeća 2017. godine, a u trgovačkim objektima posao će dobiti 100 radnika.

U somborskom Capitol parku, navode iz Poseidon Grupe, moći će se pronaći robne marke Takko i Deichmann, a u toku su finalni pregovori s internacionalnim modnim brendom i drogerijom za preostale lokale. Potpisan je i ugovor s Lidlom, njemačkim lancem supermarketa koji je preuzeo obavezu izgradnje na parceli uz “Capitol park Sombor”.

“Zadovoljan sam što će Poseidon Grupa i Lidl razviti moderan trgovački sadržaj u našem gradu kako bi poboljšali ponudu kupcima i prilike za posao stanovnicima grada. Kao primjer naše strategije održivog razvoja za privlačenje investicija u naš dio Srbije, vjerujem da će Capitol park Sombor imati jak doprinos lokalnoj ekonomiji”, istakao je gradonačelnik Sombora Saša Todorović.

Ključni prioritet grada je stvaranje pogodnog poslovnog okruženja za privlačenje novih investicija. Od početka izrade koncepta Capitol parka Sombor, grad je pružio podršku investitorima u izradi plana, koji će, između ostalog, dovesti i do stvaranja mnoštva novih radnih mjesta. Na ovaj način Sombor se prezentira kao povoljna destinacija za buduće internacionalne investicije, ističu iz gradske uprave.

Poseidon Group je nezavisna kompanija koja upravlja investicionim fondom jedne porodice. Ove investicije su orijentirane na razvoj nekretnina i rudarski sektor. Poseidon Property je dio kompanije ‘Poseidon Group koja upravlja razvojem investicija u maloprodaji, poslovnom prostoru, stambenom i turističkom sektoru s fokusom na retail sektor.

Kompanija trenutno gradi retail park i u Rakovici sa 26.700 kvadratnih metara i 42 lokala. (retailserbia.com)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here