Coin i MasterCard pokreću program za developere

49

Tvrtka Coin objavila je da radi na programu kojim će ubrzati integraciju plaćanja u prenosive elektroničke uređaje. Ovaj program omogućit će pristup platformi MasterCard Digital Enablement Service (MDES), platformi tvrtke MasterCard namijenjenoj sigurnoj digitalizaciji plaćanja putem MasterCard platnih instrumenata, čime se dodatno uklanjaju prepreke za ulazak proizvođača uređaja.

Omate, Atlas i Moove uredjaji za placanje u partnerstvu Coin i MasterCardProgram je kompatibilan sa širokim rasponom nosivih elektroničkih uređaja, kao što su narukvice za fitness, pametni satovi i nakit i dostupan je na adresi http://www.payables.co/. Odobreni razvojni programeri imat će pristup platformi MDES i tehnologiji tvrtke Coin kako bi omogućili plaćanja na skalabilan način.

Ovime se proširuje prethodno najavljena suradnja kompanija MasterCard i Coin i potvrđuje njihova posvećenost ideji da proizvođačima nosivih elektroničkih uređaja daju mogućnost plaćanja istim.

Istraživačka tvrtka Tractica predviđa da će do 2020. iznos platnih transakcija provedenih putem nosivih elektroničkih uređaja porasti na 501 milijardu dolara. Predviđeni rast temelji se na zahtjevima i očekivanjima potrošača da će nosivi elektronički uređaji postati svenamjenski uređaji.

Prema istraživanju Intelligent Environment provedenom na 2.000 ispitanika, 46 % osoba u dobi od 31 do 40 godina bira banku koja podržava transkacije putem nosivih elektroničkih uređaja.

No, pristup sustavima koji omogućuju plaćanja dosad je bio izrazito skup, složen i spor postupak. Postavljanje potrebnih pozadinskih usluga može stajati čak 2 milijuna dolara. Osim pitanja novca, za dobivanje interesa platnih mreža i izdavatelja treba mnogo vremena, posebice u slučaju tek osnovanih poduzeća usmjerenih na inovacije. Budući da je tvrtka Coin već prošla postupak certifikacije, svjesna je da suradnja s kompanijom MasterCard smanjuje vrijeme potrebno za izlazak na tržište.

Za sudjelovanje u programu razvojnih programera nije potrebno platiti naknade za infrastrukturu (osim nazivnog troška hardvera), a omogućena je i besplatna razina za mlade tvrtke koje tek stječu klijente. Za proizvode koji se koriste na široj razini, model Coin temelji se na načelu korištenja proizvoda, što znači da će programerima biti naplaćeni samo slučajevi kada korisnici vrše plaćanja na nosivom elektroničkom uređaju.

Nosivi uredjaji za placanjaOsim toga, pristup MDES-u je besplatan; program nudi transparentni postupak za brzi pristup alatima i dokumentaciji, što proizvođačima uređaja omogućuje da iskoriste prednosti korištenja tehnologije komapanije MasterCard i Coin.

“Odavno smo prepoznali golemi potencijal koji razvojni programeri imaju u smislu budućnosti trgovine i nastojimo osigurati sredstva za ostvarivanje te inovacije. Sretni smo zbog činjenice da širimo partnerstvo s tvrtkom Coin kojim ćemo razvojnim programerima omogućiti da koriste našu platformu MDES kako bi ojačali svoje izume i istaknuli se u današnjem svijetu koji se temelji na modernoj tehnologiji”, izjavila je Sherri Haymond, viša potpredsjednica odjela Digitalnih plaćanja i laboratorija u korporaciji MasterCard.

“Danas na tržištu ne postoji nitko drugi tko proizvođačima nosivih elektroničkih uređaja pruža jednostavan i cjenovno isplativ način integriranja plaćanja u njihove uređaje. Pridruživanje programu za razvojne programere nosivih elektroničkih uređaja proizvođačima uređaja omogućuje brzi pristup jedinstvenom rješenju. Naša sigurna tehnologija plaćanja u kombinaciji s MasterCard tokenizacijom omogućuje partnerima u sektoru nosivih elektroničkih uređaja više korisnika koji će moći plaćati u pokretu”, rekao je Kanishk Parashar, direktor i suosnivač tvrtke Coin.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here