Hellenic Sugar ostaje u Srbiji, pokreće još dvije tvornice

44

Generalni direktor šećerana u Crvenki i Žablju Petros Gemintzis izjavio je da njihov vlasnik, kompanija Hellenic Sugar, neće prodavati te tvornice.

hellenci-sugar-secer-midi“Naprotiv, konsolidira se ponovo Hellenic Sugar u Grčkoj, a u Srbiji imamo u planu da aktiviramo obje tvornice ove godine, i u Crvenki i u Žablju. Ne možemo da planiramo veću proizvodnju šećera bazirajući se samo na jednoj tvornici. Dosljedno radimo na tome da obje tvornice budu spremne za preradu u sljedećoj kampanji”, rekao je Gemintzis.

Dodao je da se “biznisi kupuju i prodaju”, ali da Hellenic Sugar u Srbiji “ni za ovu godinu, niti u bližoj perspektivi” nema takve planove” za šećerane.

Prošle godine šećerana “Šajkaška” u Žablju nije pokrenula proizvodnju, a razlog za to su bile smanjene površine zasijane šećernom repom.

O prodaji ove šećerane spekulira se već nekoliko godina, naročito otkako se u Grčkoj pogoršala ekonomska situacija, a osim stranih, kao mogući kupci spominjali su se i biznismeni Miodrag Kostić i Petar Matijević.

Petros Gemintzis je rekao da ima puno prostora za razvoj, ako se pogledaju potrebe regije za šećerom i količine šećera koje proizvede ova industrija u cijeloj Srbiji, što je mnogo manje nego što su zahtjevi tržišta.

“To znači da imamo prostora, a nećemo ispustiti tu priliku i učinit ćemo sve da zajedno postignemo bolje rezultate”, kazao je Gemintzis.

Gemintzis nije precizirao koju cijenu šećerne repe će šećerane u Žablju i Crvenki ponuditi kooperantima ove godine, ali je rekao da će sigurno biti viša od prošlogodišnje i dodao da im je namjera udvostručiti proizvodnju. ((SEEbiz.eu/Beta)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here