Henkel: Ostvareni ciljevi vezani za održivost od 2011. do 2015.

47

henkel-odrzivost-midiKompanija Henkel ostvarila je privremene ciljeve svoje Strategije održivosti za 2030. godinu, postavila je nove za 2020. i objavila svoj 25. izvještaj o održivosti. Prvi izvještaj objavljen je 1992. godine, gotovo prije četvrt stoljeća, – u godini održavanja UN-ove Konferencija o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru.

“Za Henkel je 2015. bila važna godina. Postigli smo privremene ciljeve za prvih pet godina naše dugoročne Strategije održivosti za 2030. No, to nas neće zaustaviti, već razmišljamo o daljnjim koracima. Kako bismo nastavili poticati održivost, odredili smo nove, ambiciozne ciljeve za 2020. i dodatna područja djelovanja duž čitavog lanca vrijednosti”, izjavila je Katrin Menges, izvršna potpredsjednica za ljudske resurse i predsjednica Vijeća za održivost kompanije Henkel.

NOVE AMBICIJE ZA 2020. GODINU
Postići više uz manje iskorištenih resursa i utrostručiti učinkovitost do 2030. – to su ciljevi Strategije održivosti kompanije Henkel. Kompanija je ostvarila velik napredak i premašila svoje privremene ciljeve za razdoblje od 2011. do 2015. godine: energetska učinkovitost se poboljšala za 18 posto, uporaba vode za 23 posto, obim otpada za 17 posto, zaštita na radu za 33 posto i prodaja za 11 posto. Sveukupno, kompanija Henkel je poboljšala odnos između stvorene vrijednosti i ekološkog otiska za 38 posto.

Do 2020. kompanija namjerava smanjiti emisije CO2 u svojim proizvodnim pogonima, uporabu vode i obim otpada za 30 posto po toni proizvoda u odnosu na vrijednosti iz 2010. Zaštita na radu trebala bi se poboljšati za 40 posto, a prodaja za 22 posto po toni proizvoda. Ostvarenje ovih ciljeva za rezultat će imati ukupno poboljšanje učinkovitosti od 75 posto do 2020. u odnosu na 2010.

Kompanija Henkel teži stvoriti veću vrijednost uz smanjeni ekološki otisak. Osim toga, kompanija ohrabruje druge na doprinos većoj održivosti, to prelazi okvire razgovora s dobavljačima, klijentima i potrošačima. Zaposlenici kompanije Henkel u središtu su programa Ambasador održivosti.

U okviru tog programa, jedna je od aktivnosti školski projekt kompanije Henkel, koji je i u 2015. nastavio rasti. Zaposlenici kompanije Henkel prolaze obuku kako bi se osposobili za obrazlaganje važnosti ponašanja koje promiče održivost kako odraslima tako i djeci školskog uzrasta. Od 2012. oko 6200 zaposlenika kompanije Henkel postalo je Ambasadorima održivosti, a program je dosegao oko 63 000 djece školskog uzrasta u 43 države.

Postignuća kompanije Henkel u području održivosti ponovno su u 2015. nagrađena dobrim ocjenama i prisutnošću na ljestvicama održivosti. Tvrtka Henkel ponovno je uvrštena na listu “Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” Index  te je dobitnik priznanja “Gold” kojeg dodjeljuje EcoVadis. Tvrtka je također primila RobecoSAM Silver Class nagradu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here