Hrvatski izvoznici potpisali sporazum s HGS-om

247

Hrvatski gospodarski saveza iz Frankfurta (HGS) i udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali su u utorak sporazum o suradnji koji izvoznicima omogućuje logističku i drugu potporu na njemačkom tržištu.

darinko-bago-hrvatski-izvoznici-midi“Hrvatski izvoznici pokušavaju se povezati ne samo unutar Hrvatske nego i u svijetu, s ustanovama, udrugama, organizacijama pa i bankama, koje mogu imati pozitivne učinke na hrvatsko gospodarstvo i izvoz. Ovim sporazumom članovi HIZ-a i HGS-a mogu pronaći dodirne točke te intenzivirati aktivnosti u oba smjera. Tražili smo, a tražit ćemo i dalje, potencijalne partnere u inozemstvu”, naglasio je Bago dodavši kako mu je iznimno drago da su članovi HGS-a mahom iz skupine malih i srednjih poduzeća.

Hrvatska će poduzeća, također najvećim dijelom mala i srednja, uz zajedničku organizaciju seminara predavanja i drugih događaja, odsad uz simboličnu naknadu moći koristiti infrastrukturu njemačkih partnera.

Predsjednik HGS-a Mario Šušak izvijestio je kako ta udruga ima 350 članova te da će odsad Nijemcima aktivnije predstavljati mogućnosti hrvatskog gospodarstva.

“Planiramo niz događaja gdje ćemo Nijemcima nastojati približiti način poslovanja u Hrvatskoj, ali i hrvatskim tvrtkama način funkcioniranja poslovanja u Njemačkoj gdje još uvijek postoji snažna potreba za novim poduzetnicima i novim tvrtkama. U Njemačkoj je interes za suradnjom s Hrvatskom i dalje velik, a to se odnosi i na ulaganja u Hrvatsku”, rekao je Šušak.

On smatra da se u Hrvatskoj treba stvarati jača poduzetnička mreža, napominjući kako na kvalitetnom umrežavanju počiva snaga njemačkog gospodarstva. “U hrvatskom gospodarstvu može se puno više učiniti na jačanju proizvodnje, stvaranju novih radnih mjesta i uspješnih poslovnih priča”, rekao je Šušak koji će ovoga ljeta u Hrvatsku dovesti njemačke porezne savjetnike kako bi se upoznali s hrvatskim poreznim sustavom i njegovim pogodnostima.

Tajnica Hrvatskih izvoznika Ljiljana Habunek, koja je sa Šuškom potpisala sporazum, kaže kako je njime dogovorena suradnja na područjima od uzajamnog interesa, kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja. (tportal.hr/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here