Lidl u sljedeće dvije godine otvara 20 objekata u Srbiji

74

lidl-srbija-midiPredstavnici kompanije Lidl su na sastanku sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata.

Premijer Vučić je s predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih 20 maloprodajnih objekata u Srbiji.

Vučić se zahvalio predstavnicima kompanije na ukazanom povjerenju, želji da izgrade objekte Lidla u Srbiji i angažiraju domaće dobavljače za svoje trgovine, priopćila je vladina Kancelarija za suradnju s medijima.

Predstavnici Lidla su naglasili da je prvi maloprodajni objekt ovog trgovačkog lanca već izgrađen u Smederevu i da će tijekom 2016. i 2017. godine biti izgrađeno još 20 novih objekata.

Do svibnja 2017. biti će završen i distributivni centar u Novoj Pazovi.

Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi.

“Dugoročni plan Lidla je otvoriti u Srbiji sto maloprodajnih objekata”, istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije Lidl za Srbiju.

Premijer Vučić je ukazao na važnost njemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače.

Vučić je istaknuo da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvođači preko lanca Lidla moći izvoziti i plasiraju robu širom svijeta koju proizvode u Srbiji, navedeno je u priopćenju. (tanjug.rs)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here