Otvoreni Nautika i Hotel&Gastroteh

61

Hotel&Gastroteh-velesajam-bandicNa Zagrebačkom velesajmu otvoreni su jubilarni 25. sajam Nautike i 8. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh.

Uz pjesmu klape Cambi u svečanom ozračju Kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma, sajmove je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo izvrsnost hrvatske brodogradnje, sajmovanja i turističkih potencijala. Pozvao je sve da dođu posjetiti sajmove u idućih par dana naglasivši kako je za posjetitelje pripremljen bogat popratni sadržaj kao što su brojne promocije i degustacije te prezentacija 10 najboljih hrvatskih kuhara na natjecanju Cro Top 10 i besplatan parking oko velesajma.

“Zagrebački sajam nautike jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, a očituje se u poslovnoj profiliranosti koji su mnogi izlagači prepoznali kao nezaobilazno mjesto prezentacije plovila i ostalih proizvoda. Posebno smo ponosni na bogatu ponudu domaćih brodograditelja pa i ove godine brojna plovila iz hrvatskih škverova plove prema paviljonima Zagrebačkog velesajma. Nit vodilja Zagrebačkog sajma nautike je “Ploviti, otkrivati, živjeti“, a  njegovu raskošnu ponudu doći će razgledati više od 25.000 posjetitelja.

Uz sajam Nautika održava se i Hotel&Gastroteh, 8. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija. Spajanjem sajmova Nautika i Hotel&Gastroteh u jedan termin dobili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu“, rekla je na otvorenju voditeljica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Sajmovi traju do nedjelje, 21. veljače. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here