Podravkaši pokazali humanost i spremnost pomoći oboljelima

37

Udruga Puls u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina organizirala je u srijedu, 10. veljače u Podravki akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

24867913981_77461533cf_oUpisom u Registar, zaposlenici Podravke postali su potencijalni darivatelji krvotvornih matičnih stanica i nada oboljelima od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti. Malom gestom i velikim srcem Podravkaši su pokazali svoju humanost i spremnost pomoći oboljelima, kojima je naša podrška i dobra volja od presudne važnosti za oporavak i nastavak života.

Geslom “Lijek je u nama“, cilj je poslati poruku da svatko od nas u sebi nosi lijek kojim nekome, tko je teško bolestan, može dati nadu za život.

Tom akcijom, 84 Podravkaša iskoristilo je mogućnost da pomogne drugima i još jednom opravda naziv kompanije sa srcem.

Do suradnje sa Zakladom Ana Rukavina, došlo je na inicijativu članova Udruge, a kako je poznato da Podravka i Podravkaši imaju veliko srce, suradnja je uspješno i ostvarena.

Udruga Puls službeno je registrirana 2014. godine na inicijativu pojedinaca iz prve generacije SHAPE pripravnika, koji su u okviru grupnog pripravničkog zadatka osmislili i pokrenuli Udrugu, a trenutno okuplja 126 Podravkaša.

Do sada je iz rada Udruge proizašlo niz konkretnih aktivnosti poput prikupljanja pomoći poplavljenim područjima u Slavoniji, prikupljanje novčanih sredstava za obnovu opreme za terapijsko jahanje u Konjičkom klubu Koprivnica, pružanje pomoći izbjeglicama.

Osim toga, održane su i radionice Pulsovaca s Klubom Latica, a Pulsovci volontiraju i kao asistenti u projektu Treneri velikog srca – pomažući u vodenim aktivnostima djeci s poteškoćama u razvoju.

Udruga će u narednom periodu nastaviti suradnju koju su već razvili s institucijama iz okruženja, ali i ističu da su uvijek u potrazi za novim projektima u kojima mogu doprinijeti.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here