Završen festival tiska PRINT.Fest 2016.

135

IMG_5618U sklopu prvog međunarodnog festivala tiska “PRINT.Fest 2016 – Dani s Gospodinom Printom”, koji se prošlog tjedna, 3.i 4. ožujka, održavao u zagrebačkom hotelu Sheraton, dodijeljene su i nagrade za najbolji tiskarski proizvod u hrvatskoj i regiji, CROprint i REGprint.

S obzirom da je riječ o prvom takvom natječaju kod nas, organizatori, tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT i časopis Ambalaža/REGprint, iznimno su ponosni na sve one koji su prepoznali natječaj te vjerujući u svoj rad i mogućnosti odlučili prijaviti svoje proizvode.

Cilj natječaja bio je istaknuti i nagraditi tehnološku i tehničku izvedbu i doradu tiskarskih proizvoda, motivirati tiskare da prošire svoje tehničke i kvalitativne granice, istaknuti tiskarski proizvod kao sredstvo marketinga i promocije te motivirati korisnike usluga da biraju kvalitetan tiskarski proizvod.

U konkurenciju za najbolji tiskarski proizvod na hrvatskom i regionalnom tržištu nominiran je 31 vrijedni uradak iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, a nagrade su dodijeljene u kategorijama:
– Reprezentativni tiskarski proizvod
– Tvrdi uvez
– Meki uvez
– Rokovnici
– Raznovrsni tiskarski proizvodi
– Tisak iz arka – kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647 – 2:2013 i europskim preporukama kvalitete
– CROPRINT GODINE.

U kategoriji Reprezentativni tiskarski proizvod nagradu je osvojila Veladrion knjiga doživljaja, Cerovski Print Boutiquea iz Zagreba, kojem je pripala i nagrada u kategoriji tvrdi uvez za Adris godišnje izvješće 2014. Ta je tiskara odnijela pobjedu i u kategoriji Rokovnici, serijom rokovnika “Tvoj dizajn zabavi se” (2015.) i “Fotografija je vječna” (2016.).

U kategoriji Meki uvez nagrada je pripala Printera Grupi iz Svete Nedelje za Printevolution 06, magazin za promicanje kulture tiska.

U kategoriji Raznovrsni tiskarski proizvodi nagrađeno je čak 5 proizvoda koji su osvojili više od 75 % od ukupnog broja bodova. To su:
– Kalendar fliper 2016 – Kerschoffset Zagreb d.o.o., Zagreb
– Zidni kalendar, stolni kalendar,  čestitka/ koverta, kutija – Tipografik plus d.o.o., Beograd
– Renault mailing – Printera Grupa d.o.o. Sveta Nedelja
– Tisak i gravura na metalnoj pljoski za piće – All In One Business Center d.o.o., Beograd
– Mapa, vrećica, posjetnica, rokovnik, kutija – Printera grupa d.o.o., Sveta Nedelja.

U kategoriji Tisak iz arka – kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647 – 2:2013 i europskim preporukama kvalitete, koja je imala cilj ukazati na nužnost primjene standarda u grafičkoj industriji, nagradu je osvojila Brošura Buzet tiskare Kerschoffest Zagreb.

Za najprestižniju nagradu, CROprint godine, u utrci su bile tri tiskare koje su nominirale grupu od minimalno pet proizvoda – Cerovski Print Boutique, Kerschoffest Zagreb i Printera Grupa, a nagrada je pripala tiskari Cerovski Print Boutique.

Nagradu, statuu Gospodina Printa, vlasniku i direktoru Cerovski Print Boutique Siniši Cerovskom, uručio je Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, koja je ujedno bila pokrovitelj PRINT.Festa.

Svečanost dodjele nagrada uveličao je, sudionike razveselio i dobro nasmijao Mario Petreković, utjelovivši svevremenog i neuništivog Gospodina Printa.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here