Amazon lansirao nove modne brendove

87

amazon-skladiste-midiVodeći svjetski internet trgovac Amazon, poznat po niskim cijenama i globalnoj sveprisutnosti, lansirao je sedam vlastitih modnih marki.

Noviteti uključuju brendove Franklin & Freeman, Franklin Tailored, James & Erin, Lark & Ro, North Eleven, Scout + Ro te Societi New York.

Svi oni zajedno imaju oko 1800 proizvoda. Asortiman je širok i ide od muških cipela preko ženskih haljina i torbi do odjeće za djecu. Riječ je o mahom povoljnoj odjeći čija je cijena između 100 i 300 dolara, kojom dizajneri, a sad i Amazon, ciljaju na grupu potrošača koji prate modne trendove, ali imaju ograničen budžet, navodi se u Business Insider- u.

Amazon internet prodajom već duže vrijeme ozbiljno ugrožava tradicionalnu trgovinu. Kad su po povoljnim cijenama počeli s prodajom e-knjiga, doveli su u pitanje poslovanje brojnih tradicionalnih izdavača.

Zatim su razvojem vlastite logističke službe iz procesa dostave proizvoda kupcima eliminirali dostavne službe. Amazon pri tome naglašava kako se ovdje ne radi o konkurenciji već je njihov ključni cilj stalna nadogradnji usluga. Iako mnogi za njihov način poslovanja smatraju da mu nedostaje fokus, kompanija se širenjem poslovanja posljednjih godina nameće kao vrlo zahtjevan konkurent.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here