Colgate-Palmolive ukida više od 3.300 radnih mjesta

121

colgate-palmolive-midiColgate-Palmolive ukinut će više radnih mjesta nego što je prvotno planirano jer se taj najveći svjetski proizvođač pasta za zube, kao i mnoge druge kompanije, suočava s teškim makroekonomskim uvjetima.

Ta je tvrtka u četvrtak poručila da će program restrukturiranja produžiti do kraja 2017. godine, a ukinut će između 3.300 i 3.800 radnih mjesta širom svijeta.

Prema prvotnim planovima, restrukturiranje tvrtke trebalo je završiti ove godine, a bez posla ostati između 2.700 i 3.200 radnika.

Međutim, najvećem svjetskom proizvođaču pasta za zube šteti visok tečaj dolara jer više od tri četvrtine svojih prihoda ostvaruje na tržištima izvan SAD-a, i to u vrijeme kada globalno gospodarstvo slabi, što izaziva i pad potražnje.

Vrijednost dolara u odnosu na košaricu šest najvažnijih svjetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Kako bi nadoknadio gubitke zbog visokog tečaja dolara, Colgate je lani povećao cijene svojih proizvoda, no to je izazvalo pad prodaje u pojedinim regijama, primjerice Latinskoj Americi, jednom od najvećih tržišta te kompanije.

Colgate je poručio i da će povećati troškove restrukturiranja na 1,4 do 1,59 milijardi dolara do kraja 2017. godine, dok je prvotno planirao troškove između 1,28 i 1,44 milijarde. (SEEbiz.eu/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here