Hrvatski nogometni reprezentativci se počešali s razlogom

87

Glavni cilj kampanje je educirati muskarce o vaznosti samopregleda s ciljem ranog otkrivanja raka testisaUoči utakmice protiv Izraela koju će odigrati sutra u osječkom Gradskom vrtu hrvatski nogometni reprezentativci podržali su javnozdravstvenu kampanju “Počeši s razlogom” kada su se počešali za rano otkrivanje raka testisa.

Hrvatski nogometni reprezentativci tako su stali uz bok Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja i počešali se s ciljem ranog otkrivanja raka testisa.

Kampanja “Počeši s razlogom” pokrenuta je prije dva tjedna i od tada je izazvala veliki interes javnosti što je ujedno i glavni cilj ove kampanje i njenih organizatora Ožujskog piva i Kliničkog bolničkog centra Zagreb – podići svijest javnosti o važnosti muškog zdravlja i samopregleda s ciljem ranog otkrivanja raka testisa. Rak testisa je najčešći tumor muškaraca mlađe životne dobi te se posljednjih 40 godina bilježi udvostručenje pojavnosti te bolesti.

U sklopu kampanje pokrenuta je internetska stranica kao glavni izvor informacija o samopregledu testisa i raku testisa kao i savjetovalište Počeši s razlogom.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here