Nakon deset godina dioničari Podravke dobit će dividendu

188

Koprivnička Podravka prvi put nakon deset godina isplaćuje dividendu, poručeno je u srijedu iz te prehrambeno-farmaceutske tvrtke putem Zagrebačke burze.

podravka-zgrada-midiU utorak su u Koprivnici održane sjednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke na kojima su utvrđeni revidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu te prijedlog odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za poslovnu 2015. godinu. Dobit Grupe Podravka za poslovnu 2015. godinu iznosi 397,3 milijuna kuna dok je Podravka d.d. u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna.

Temeljem toga, prijedlogom odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za 2015. godinu, predlaže se i isplata dividende u iznosu od sedam kuna po dionici.

“Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako smo trenutno u situaciji da nakon dugih 10 godina donosimo prijedlog odluke o isplati dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima, kada je riječ o akvizicijama iz lovine prešli u poziciju lovca, te napravili pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja. Danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na period kada smo preuzimali vođenje ove kompanije. Za to su zaslužni i svi naši dioničari koji su nam davali svoju podršku kroz proteklo razdoblje, a ovim prijedlogom odluke o isplati dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano. Pred nama je razdoblje daljnjeg snaženja i razvoja s ciljem stvaranja najveće internacionalne kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj”, izjavio je na sjednici Nadzornog odbora predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here