Orbico novi distributer Lavazze u Hrvatskoj

188

lavazza-orbico-midiProšlog tjedna u Torinu talijanska Lavazza i hrvatski distributer Orbico zaključili su i potpisali ugovor kojim Orbico postaje novi distributer Lavazze za područje Hrvatske.

Ugovor definira distribuciju u maloprodaji i HoReCa kanalu (hoteli, restorani, kafići).

Potpisom ovog ugovora započinje nova era tržišnog nastupa Lavazze u Hrvatskoj koje će obilježiti nova investicijska faza, s ciljem povećanja broja korisnika Lavazze u svim segmentima, dodatnog približavanja tržištu te uvođenja inovacija i novih proizvoda.

Orbico je prepoznat kao snažan partner s 25-godišnjim iskustvom u maloprodaji i HoReCa-i, s cijelim nizom velikih i snažnih međunarodnih brandova u svojem distribucijskom portfelju. Orbico će ulaganjem u distribucijsku strukturu, te standardima poslovanja na najvišoj profesionalnoj razini, Lavazzi omogućiti ostvarenje ambicioznog pristupa hrvatskom tržištu.

Potpisani ugovor između Lavazze i Orbica odnosi se isključivo na područja maloprodaje i HoReCa-e na području Republike Hrvatske: distributeri kapsula za uredsku upotrebu u RH i dalje ostaju tvrtke Drinkomatic i Trivending.

S druge strane, tvrtka Moja kava, koja je tijekom prijelaznog razdoblja obavljala distribuciju za maloprodaju i HoReCa-u, i dalje ostaje pouzdani partner Lavazze na slovenskom tržištu.

“S našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj našeg brenda na hrvatskom tržištu, ojačat ćemo proizvodni portfelj te našu marketinšku prisutnost u Hrvatskoj”, rekao je nakon potpisivanja ugovora Mauro Mantovani, Glavni direktor za prodaju Lavazze.

“Iznimno smo sretni što smo u Hrvatskoj pronašli tako pouzdanog, profesionalnog i stabilnog partnera kao što je Orbico. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji s visokom motiviranošću koja odgovara našim ambicijama u Hrvatskoj, su izvanredna. I to nije sve: Orbico dijeli istu strast za kavom i poslovanjem kao i mi. Potpisom ovog ugovora između Lavazze, jednog od najvećih svjetskih proizvođača kave i s druge strane Orbica, vodećeg hrvatskog i europskog distributera stvaramo jedno od najvećih partnerstva”, rekao je Mantovani.

“U potpunosti sam uvjeren da će ovo partnerstvo značiti novu razvojnu stepenicu za obje tvrtke – Orbico dobiva još jedan svjetski brend u svoj distributivni portfelj, a Lavazza dobiva našu punu posvećenost njihovim ambicioznim planovima u Hrvatskoj”, naglasio je Branimir Roglić, vlasnik Orbica.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here