Tuzlanska Ida Orange ponovno na policama Binga

131

ida-orange-ditaPrije nekoliko dana u tuzlanskoj tvornici u stečaju počela je proizvodnja još jednog nekad prepoznatljivog deterdženta.

Ovo je inače drugi praškasti deterdžent koji se proizvodi u Diti, a sirovine je osigurala kompanija Bingo.

“Nakon četiri godine Ida orange je ponovo na policama Binga. Financirali smo prvih 50 tona i ovoga ne bi bilo da naši kupci nisu prepoznali kvalitetu Ditinih proizvoda koji su ranije plasirani. I sada očekujemo podršku naših kupaca kako bi ovaj deterdžent opstao na tržištu”, kazala je glasnogovornica kompanije Bingo Tatjana Paunoski.

Prema riječima predsjednika Sindikata Dite Dževada Mehmedovića, radnici su dosadašnjim angažmanom pokazali da tvornica može raditi.

“Sve vrijeme naše borbe cilj je bio dokazati da tvornicu nismo uzalud čuvali četiri godine. Uspjeli smo Ditu dovesti u stanje koje je bolje od prije deset godina”, ističe Mehmedović.

Tijekom današnjeg dana Ida orange će biti dostupna i ostalim Bingovim poslovnicima na području Tuzlanskog kantona, a u narednim danima uslijedit će i isporuka širom Bosne i Hercegovine.

Redovna cijena ovog praškastog deterdženta u pakovanju od tri kilograma iznosi 6,45 KM (25 kuna), a kupci je trenutno po akcijskoj ponudi mogu dobiti za 5,95 KM (23 kune).(klix.ba)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here