U Hrvatskoj predstavljena tvrtka Eurosender

226

Tvrtka Eurosender, jedan od vodećih europskih rezervacijskih sustava za dostavne usluge različitih vrsti pošiljaka, održala je danas konferenciju za novinare i predstavila svoje usluge na hrvatskom tržištu.

Nakon lansiranja u svibnju 2014. godine, ova je tvrtka ostvarila partnerstva s vodećim europskim dostavnim tvrtkama kako bi ostvarila cijene dostave koje su čak 70% niže od standardnih dostavnih tarifa. Osnivači tvrtke su na konferenciji za medije ispričali priču o tome kako su počeli kao startup i u samo dvije godine ostvarili nevjerojatan poslovni uspjeh diljem EU.

Nezadovoljni ograničenom i skupom ponudom dostavnih tvrtki u zemljama Europske unije, osnivači tvrtke Eurosender Tim Potočnik i Jan Štefe su s web developerom Žigom Janežom odlučili pokrenuti startup s ciljem da industriju dostave učine pristupačnijom i orijentiranom prema kupcima.

Danas su Tim Potočnik, jedan od osnivača i direktor te Rok Jarc, Country Manager za Hrvatsku opisali Eurosender kao online rezervacijski sustav koji ubrzano raste i koji je specijaliziran za dostavu različitih vrsta pošiljaka diljem Europske unije kao što su prtljaga, paketi, manje pošiljke, sportska oprema i drugo.

“Ideja da kreiramo sustav Eurosender došla iz našeg nezadovoljstva radi kompleksnosti i visokih troškova dostave između europskih gradova. Zato smo odlučili stvoriti platformu koja objedinjuje potražnju za dostavnim uslugama. To znači da smo ujedinili uvjete dostave koji se primjenjuju, bez obzira na to koja dostavna tvrtka obavlja uslugu te djelujemo u ime kupca, ako se pojave bilo kakvi problemi s prijevozom. Naš fokus je na upravljanju vremenom – usluga je ekonomična  zahvaljujući jednostavnom procesu naručivanja, što znači da Eurosender nije samo web stranica za usporedbu cijena, nego svakom kupcu dodjeljuje dostavnu kompaniju ovisno o njegovim potrebama i omjeru cijena. Dokazali smo da je naša usluga troškovno učinkovita i sretni smo što je imamo priliku predstaviti i hrvatskom tržištu”, rekao je Tim Potočnik.

“Eurosender usluge od nedavno su dostupne u Hrvatskoj i rezultati su odlični jer se hrvatske male i srednje tvrtke sve više okreću poslovanju s drugim zemljama Europske unije. Iako smo tek počeli s lokalnim marketinškim aktivnostima, imamo već nekoliko stotina registriranih hrvatskih tvrtki koje svakodnevno koriste naše dostavne usluge. Njihove najpopularnije dostavne rute su prema Njemačkoj, Irskoj i Belgiji”, rekao je Rok Jarc i dodao: “Usluge koje nudi Eurosender najbolje su rješenje za male i srednje tvrtke koje nemaju velike volumene dostave pa stoga ne mogu ostvariti povoljne ugovore s dostavnim tvrtkama. Eurosender je platforma koja je jednostavna za korištenje, sigurna te vremenski i troškovno učinkovita. Naša usluga je optimizirana za pošiljke do 50 kg, ali također nudimo konkurentne cijene za veće pošiljke i palete”.

Eurosender konferencija za medijeProces dostave koje nudi Eurosender vrlo je jednostavan za krajnjeg korisnika; narudžba se ostvaruje putem web stranice na kojoj se odabiru tri parametra – zemlja preuzimanja, odredišna zemlja i težina pošiljke. Tada sustav automatski generira završnu cijenu koja se ne povećava tijekom procesa narudžbe.

Sve su pošiljke osigurane u vrijednosti do 200 eura od mogućeg gubitka i oštećenja te se putem broja pošiljke mogu u svakom trenutku pratiti. Najbolji primjer pristupačnih cijena je za dostave pošiljaka do 20 kg od Hrvatske do Njemačke, Irske ili Belgije koje iznose samo 29.99 eura tj. približno 228 kuna.

Eurosender je bila prva slovenska startup tvrtka koja je primljena u ProSiebenSat akcelerator u Münchenu, u Njemačkoj. Početno ulaganje i mreža izgrađena kroz akcelerator pokazali su se ključnim faktorima za ulazak na najvažnija europska tržišta te su omogućili tvrtki Eurosender da proširi svoj koncept poslovanja prema B2B kupcima.

Zahvaljujući partnerskim odnosima ostvarenim unutar europske startup i poslovne zajednice, Eurosender se uspio transformirati iz lokalne slovenske tvrtke koja nudi usluge dostave prvenstveno studentima i iseljenicima, u konkurentnu “vrata-do-vrata” dostavnu tvrtku za šire europsko tržište koje uključuje 27 zemalja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here