U Švedskoj otvorena trgovina bez zaposlenika

109

trgovina-bez-zaposlenika-midiU Švedskoj je nedavno otvorena prva trgovina koja ne zapošljava nikoga, već sve funkcionira isključivo na osnovu mobilne aplikacije.

U tu trgovinu nitko ne može ni ući ako sa sobom nema pametni telefon ili tablet i ako se prije nije registrirao putem aplikacije.

Prilikom kupovine, pomoću aplikacije se skenira proizvod koji se želi kupiti, a račun dolazi na kraju svakog mjeseca za sveukupni potrošeni iznos.

Ova trgovina otvorena je 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, a osmislio ga je IT stručnjak Robert Ilijason koji je na ideju došao nakon jedne noćne potrage za otvorenom trgovinom, koja je završila bezuspješno. Tada mu je sinula ideja od trgovini koja radi cijeli dan i u kojoj trgovci nisu potrebni.

Ipak, u ovoj trgovini nije baš sve automatizirano, pa tako postoji jedan radnik koji puni police s novim proizvodima. Cilj Ilijasona je proširiti ovaj koncept i na ostale manje gradove i sela u Švedskoj, jer, kako kaže, u njima većina manjih trgovina nestaje zbog velikih trgovačkih lanaca. (marketnetwork.rs)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here