Orbit u 2016. ulaže u dentalno zdravlje djece kroz kampanju “Orbit daruje osmijeh”

42

Orbit daruje osmijeh 2016Od 1. svibnja 2016. godine Orbit od svakog prodanog paketića guma za žvakanje odvaja 10 lipa za zdrave dječje zube s krajnjim ciljem prikupljanja 500 000 kuna.

Wrigleyeva robna marka Orbit u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine pokreće projekt “Orbit daruje osmijeh” s ciljem educiranja djece diljem Hrvatske o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.

Projekt “Orbit daruje osmijeh” nastavak je prošlogodišnje kampanje “Žvači jer to promjenu znači” koja je kao globalna inicijativa tvrtke Wrigley, polučila značajan uspjeh i uz pomoć potrošača prikupila 250 000 kuna za provođenje zdravstveno-edukativnih aktivnosti u Republici Hrvatskoj.

Ove godine intenzitet kampanje se povećava, te je tvrtka Wrigley odlučila od svakog prodanog paketića Orbit guma za žvakanje od 1. svibnja do 30. lipnja odvojiti 10 lipa s krajnjim ciljem prikupljanja 500 000 kuna.

Ambasador kampanje je poznati radijski i TV voditelj, komičar i glazbenik Luka Bulić koji jedva čeka start kampanje u kojoj će zasigurno izmamiti brojne osmjehe na dječjim licima.

Prošlogodišnje epidemiološko istraživanje oralnog zdravlja provedeno u sklopu projekta “Žvači jer to promjenu znači” je pokazalo da je stanje oralnog zdravlja djece u Hrvatskoj na zabrinjavajuće niskoj razini. KEP indeks* hrvatskih dvanaestogodišnjaka iznosi 4,51 što je najlošiji rezultat u cijeloj Europi. Stanje oralnog zdravlja 12-godišnjaka u ruralnim dijelovima Hrvatske je još više poražavajuće jer KEP index u tim sredinama iznosi 5,28. Zato će ovogodišnji projekt biti usmjeren na ruralna područja u kojima je identificirano najviše problema.

“Jako nam je drago da nastavljamo suradnju s Hrvatskom komorom dentalne medicine te da ćemo ove godine uložiti još veći napor i partnerski raditi na unaprjeđenju oralnog zdravlja naših najmlađih. Prošlogodišnji loši rezultati epidemiološkog istraživanja nisu nas obeshrabrili, dapače, dali su nam vjetar u leđa za još intenzivnije provođenje dentalnih pregleda i edukativnih aktivnosti kako bismo doprli do što većeg broja djece”, naglasila je Darja Šušteršič, direktorica tržišta kompanije Wrigley.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here