BAT u Rumunjskoj lansira hibridne cigarete

93

Kent Glo iFUSE kombinira duhan i tehnologiju e-cigareta, a pokrenut je kao alternativa tradicionalnim cigaretama. BAT tvrdi da je novi proizvod manje opasan za zdravlje pušača od klasičnih cigareta.

kent_glo_ifuse-midiBritish American Tobacco odabrao je Rumunjsku za prvu zemlju u kojoj će lansirati svoj hibridni proizvod Kent Glo iFUSE. Novi proizvod kombinira duhan i tehnologiju e-cigareta, a pokrenut je kao alternativa tradicionalnim cigaretama. BAT tvrdi da je iFUSE je manje opasan za zdravlje pušača od klasičnih cigareta.

“Zadovoljni smo da je Rumunjska je izabrana kao prva zemlja u svijetu u kojoj će biti predstavljen revolucionarni proizvod Glo iFUSE”, rekla je Gemma Webb, glavna menadžerica British American Tobacco Rumunjska, navodi lokalni Mediafax.

BAT Rumunjska je najveći distributer cigareta u Rumunjskoj. Trgovačka podružnica imala je u 2014., prema službenim podacima ministarstva financija, promet od 1,54 milijarde eura i neto dobit od gotovo 80 milijuna eura.

Glo iFUSE zagrijava tekućinu koja sadrži nikotin i pretvara ju u inhalacijsku paru, koja prolazi kroz duhan, oslobađajući okus duhana kojeg osjeća pušač.

BAT procjenjuje da bi tržište za nove generacije duhanskih proizvoda, bez Kine i SAD-a, moglo do 2020. dosegnuti čak 8,4 milijarde funti.

Rumunjska je nedavno uvela zakon koji zabranjuje pušenje u svim zatvorenim javnim mjestima. Međutim, ubrzo nakon stupanja zakona na snagu (sredinom ožujka), neki parlamentarni zastupnici zatražili su promjene. (banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here