Combis strateški ojačao portfelj za digitalnu transformaciju kompanija

48

Sinisa_StanicicRegionalni sistem integrator Combis u suradnji s tvrtkom Namirial GmbH, pružateljem inovativnih rješenja za digitalnu autentifikaciju i tvrtkom Wacom Co. Ltd, globalnim proizvođačem grafičkih tableta organizirao je Combis Partner Day na kojem je predstavljeno partnerstvo i ekspanzija Combisa na nova tržišta, brojna napredna rješenja te rezultati istraživanja o digitalizaciji poslovanja.

“Namirial, naš partner na ovom događanju, nedavno je akvizirao austrijsku tvrtku Xyzmo, poznatu po vrhunskom rješenju za elektronički potpis, čija je rješenja Combis već uspješno implementirao kod više korisnika u Hrvatskoj. Tako će Combis uz dosadašnju ponudu rješenja proširiti svoj portfelj u ovom segmentu. Osim toga, na Combis Partner Dayu predstavljamo konkretna rješenja koja smo implementirali kod naših korisnika u suradnji s našim partnerom tvrtkom IT Sistemi te novog prodajnog partnera za područje Slovenije koji će nuditi proizvode iz Namirial portfelja, tvrtku TIS”, najavio je pred događanje Siniša Staničić, višegodišnji direktor Sektora IT infrastrukture Combisa.

Siniša Staničić je početkom 2016. godine preuzeo i upravljanje portfeljem Combisa u segmentu vezanom uz rješenja za digitalizaciju poslovanja financijske industrije, gdje Combis planira rast u nadolazećem razdoblju.

Posebna pažnja bila je usmjerena na poslovne izazove i novu EU uredbu eIDAS kojom se nastoji povećati povjerenje u elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu osiguravanjem sigurne elektroničke interakcije između građana, tvrtki i tijela javnih vlasti.

Predstavljena je i vizija budućnosti poslovnica u kojima su primijenjena paperless rješenja i biometrijski potpis te rješenje mobilni bankar. Jedno od predavanja bilo je posvećeno i praktičnim primjerima za što konkurentniju digitalnu transformaciju kompanija. U svakom predavanju naglasak je bio na maksimalnoj prilagodbi poslovanja korisniku.

“Sadržaj Combis Partner Daya pogodio je interes publike što dokazuju i podaci istraživanja koje smo proveli neposredno pred događanje – po kojem 58 posto ispitanika ove godine planira implementirati neko od rješenja za digitalizaciju poslovnih procesa. Vjerujem da je to dobar pokazatelj u kojem smjeru se kreću poslovne potrebe kompanija”, napomenuo je Staničić.

“Na pitanje jeste li upoznati s eIDAS Uredbom Europske unije 56 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno, no ipak, velik je postotak (44 posto) onih koji su odgovorili negativno, zbog čega su događanja poput Combis Partner Daya izuzetno važna – informiranost o jedinstvenom europskom digitalnom tržištu realna je poslovna potreba hrvatskih kompanija”, zaključuje Staničić.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here