MK Komerc izlazi na tržišta Afrike i Azije

52

mk_group-mk komerc-midiPoljoprivredni proizvodi kompanije MK Komerc, koja posluje u okviru MK grupe, biti će dostupni na tržištima zemalja Afrike i Azije, priopćeno je danas iz ove kompanije.

MK Komerc je, kako se navodi, potpisao ugovor o suradnji s multinacionalnom kompanijom Cargill Agriculture, koji omogućava zajednički nastup na tržištima zemalja trećeg svijeta.

Cargill Agriculture je jedna od najvećih svjetskih kompanija u oblasti trgovine žitaricama, a zahvaljujući ovom projektu i potpisanom ugovoru, poljoprivredni proizvodi MK Komerca biti će dostupni i u zemljama Afrike i Azije, a pored toga, ovaj korak će svakako utjecati na povećanje izvoznih rezultata Srbije, dodaje se u priopćenju.

“Ovu suradnju započeli smo u namjeri da budemo ravnopravan igrač s velikim svjetskim kompanijama u oblasti trgovine poljoprivrednim proizvodima. Imajući u vidu naš strateški plan, usmjeren prema razvoju na novim tržištima, za kompaniju Cargill Agriculture smo se odlučili ne samo zato što je jedna od vodećih u svojoj oblasti, već i zato što posjeduje silosne kapacitete u luci Konstanca u Rumunjskoj, što je sa strateške strane jako značajno za MK Komerc”, izjavio je Nemanja Vuković, izvršni direktor MK Komerca.

Cargill Agriculture također posjeduje velike prerađivačke kapacitete za proizvodnju suncokretovog i sojinog ulja širom svijeta.

Izvorno su američka kompanija, ali imaju silosne kapacitete gotovo na svakom kontinentu. Prisutni su u velikom broju zemalja u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

MK Komerc je vodeća kompanija za trgovinu žitaricama i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom u Srbiji, koja zapošljava više od 400 radnika, navodi se u priopćenju. (tanjug.rs)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here