Perutnina Ptuj najavljuje povećanje tržišnog udjela u BiH

28

perutnina-ptuj-zgrada-midiGrupacija “Perutnine Ptuj” je najavila povećanje tržišnog udjela u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Uprave Grupacije Tibor Šimonka je novinarima iz BiH predstavio grupaciju i ciljeve za naredni period, s posebnim osvrtom na planirane korake ka poboljšanju poslovanja u BiH.

Šimonka je kazao da “Perutnina Ptuj” posluju u brojnim zemljama, uključujući i BiH u kojoj djeluju dvije firme, jedna u Brezi i jedna u Srbcu.

Kazao je da su ove dvije kompanije prošle godine ostvarile dobit od 47 milijuna eura, ali da u Upravi nisu zadovoljni poslovanjem u BiH jer već tri godine bilježe gubitak tržišnog udjela.

“U narednom periodu smo odlučni poraditi na jačanju poslovanja u BiH i vratiti se na parametre koje smo imali 2013. godine. Već su načinjene određene izmjene u menadžmentu i u tijeku je procedura ujedinjavanja tvrtki u Brezi i Srbcu u jedan subjekt”, kazao je Šimonka, a na upit novinara je dodao da kompanija ne namjerava nikakvo smanjenje broja uposlenih u BiH.

Najavio je i veće izdatke za marketing, naglasivši da je upravo smanjenje tih izdvajanja jedan od tri razloga slabijeg poslovanja u BiH, prenose “Nezavisne”. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here