Sarajevska pivara lansirala pšenično pivo

54

sarajevska-pivara-midiSarajevska pivara d.d. nakon Oettinger Pils-a, proizvela je po licenci Oettinger-a i pšenično pivo.

Ovo pivo će se uskoro naći na tržištu, a Sarajevsko pšenično pivjo je Sarajevska pivara proizvodila i 80-ih godina prošlog stoljeća.

“Sarajevska pivara je među prvima u regiji proizvodila pšenično pivo, prije više od 30 godina i ponovna proizvodnja je prirodan slijed svih naših nastojanja da stalno poboljšavamo proizvodnju, kvalitetu i ponudu proizvoda. Kuhanje pšeničnog piva je tehnološki veoma zahtjevno, radi se o ale, nefiltriranom pivu gornjeg vrenja i može se reći da smo proizveli svojevrsno industrijski proizvedeno craft pivo. Ponosni smo što jedini u našoj zemlji proizvodimo pšenično pivo jer se radi o savladavanju industrijski veoma zahtjevnih procesa i ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim standardima”, rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin.

Oettinger weiss, proizveden u Sarajevskoj pivari, je nefiltrirano, svijetlo pšenično pivo blagog i osvježavajućeg okusa, a na tržištu će se moći naći u nepovratnim bocama od 0,5 l te kao točeno u ekskluzivnim ugostiteljskim objektima.

Sarajevska pivara je licencirani proizvođač Oettinger-a za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Oettinger grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a njihovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja. (oslobodjenje.ba)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here