Vrhunska američka govedina u centrima Metro Cash & Carry

97

Marc Carena, Julieta Valls Noyes, Hrvoje NakicU restoranu Mano Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih država u Hrvatskoj i Metro Cash & Carry okupili su zagrebačke ugostitelje i hotelijere na degustaciji vrhunske američke govedine koja se ekskluzivno može kupiti u osam veleprodajnih centara Metro-a u Hrvatskoj.

Partneri i kupci Metroa imali  su priliku degustirati odreske od američkog goveda uz tatarski biftek sa snijegom od berneza, carpaccio mariniran u pjenušcu, sirloin s barbeque umakom te ribeye s redukcijom od soje i zvjezdastog anisa.

“Među mojim najdražim dužnostima upravo su kulturna razmjena i predstavljanje onog najboljeg što američki proizvođači nude. Nadam se da će suradnja s Metro-om postati primjer sinergije koju hrvatske tvrtke i američki izvoznici mogu ostvariti u cilju osiguranja proizvoda vrhunske kvalitete”, izjavila je Julieta Valls Noyes, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

“Metro surađuje s gotovo 22.000 kupaca iz HoReCa sektora u Hrvatskoj, a čak 95% svih hotela s četiri ili pet zvjezdica u Hrvatskoj naši su kupci. Kupcima iz ugostiteljskog sektora želimo ponuditi originalne i visokokvalitetne proizvode poput američke govedine koja će obogatiti njihovu gastronomsku ponudu i izdvojiti ih od konkurencije”, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Proizvodi američke govedine ističu se svojom kvalitetom jer je meso rezultat višegodišnjeg razvoja najboljih pasmina – Angus, Hereford, Charolais i Simmental. Dosljednost u kvaliteti najpoznatija je karakteristika američke govedine jer visokoenergetska i kontrolirana prehrana osigurava prošarano meso, s točkicama i trakica bijelog masnog tkiva unutar mišića koje govedini daje mekoću, sočnost i aromu.

Način ocjenjivanja kvalitete jedna je od temeljnih razlika u američkoj proizvodnji govedine jer se sustav ocjenjivanja temelji na procjeni buduće kvalitete odreska, odnosno mjerenjem količine prošaranosti unutar mišića rebra.

PROMO

 

 

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here