Kofola: Prihodi u prvom kvartalu rasli 17%

Prihodi grupacije Kofola iznose 54,2 milijuna eura za prvo tromjesečje 2016., što znači rast od 17% unutar ove godine.

kofola-midiRazlozi za povećane prihoda uglavnom su pridošlice u portfelju, brendovi Radenska i Rauch. Uprava tvrtke uistinu je oduševljena brendom energetskih pića Semtex, koji je nedavno doživio rebranding što se pokazalo dobrim potezom s obzirom na porast prodaje od nekoliko desetaka posto. EBITDA se također blago povećao.

“Zadovoljan sam. Prvo nam tromjesečje nam nije najvažnije, a za proizvođače napitaka ključna je ljetna sezona, a mi smo za nju spremni”, rekao je komentirajući rezultate Jannis Samaras, glavni direktor grupacije.

Niža operativna dobit uzrokovana je padom prodaje u Poljskoj zbog usmjeravanja prema vlastitim brendiranim proizvodima. Iz dugoročne perspektive to su dobre vijesti, kao što objašnjava i Jannis Samaras: “To je ono što znamo raditi, a vjerujem da će u budućnosti biti sve važnije za zadovoljstvo kupaca i potrošača. A govoreći o zadovoljstvu, investitorima će biti drago čuti da će, u usporedbi s prvotnom namjerom izraženom u prospektu za javnu ponudu dionica na burzi, Kofola isplaćivati višu dividendu. Grupacija će dioničarima ukupno isplatiti 5 i pol milijuna eura”, zaključio je Samaras.

Zajedno s novim tržištima, poput onog slovenskog, Kofola je postigla rast i zahvaljujući potražnji domaćih kupaca koji su unutar ove godine potrošili su na Kofoline proizvode 27% više. Nadalje, takozvana direktna distribucija, s kojom je grupacija počela prošle godine, počinje biti sve vidljivija. Grupaciji dobro ide u Republici Češkoj, unatoč cjenovnim pritiscima konkurencije i trgovačkih lanaca, zahvaljujući između ostalog i novim proizvodima poput Rajeca za novorođenčad, Semtexu od šipka i Kofole od lubenice u polulitrenim bocama.

Komentari

  1. kaže

    To nije klasican nacin stednje jer ti posle odredjenog period dobijas tek neznatno uvecanje,ali jeste dobro jer mesecno izdvajas neku sumu u dinarima,a na kraju sve to dobijas u evrima. Raspitaj se za triple formu zivotnog osiguranja kod Delta generali.

  2. kaže

    Got to pull strings to get Petersen and move Newman to free safety unless we trade him and get a solid defender.Its time to get hardcore players on D and compete with the afc mentality of Defense.I think the young prospects Dallas brought in late can compete for potential end and Lb spots.Kenwin Cummings is a beast .Followed him in college he is verstile from end to lb.Amazin strength.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *