Novi pivski specijaliteti na tržištu

170

Legendarno belgijsko samostansko pivo Affligem i poznati nizozemski Brand IPA odsad su dostupni i na našem tržištu. Ova posebna piva odabir su majstora pivara i predstavljaju poseban doživljaj za sve – kako za one koji ga stvaraju, tako i za one koji u njemu uživaju.

Affligem-BlondeAffligem, pivo koje još i danas nastaje po izvornoj recepturi benediktinskih redovnika iz 1074. godine, usavršenoj uz pomoć modernih tehnologija, odlikuje se snažnijim okusom i bogatijom aromom. To je rezultat dvostruke fermentacije koja nastaje tako što se u svaku bocu prije zatvaranja ponovno dodaju kvasac i šećeri.

Ovo višestruko nagrađivano pivo dolazi u trima okusima: Blonde, Double i Tripple. Zlatnožuti Affligem Blonde harmoničan je i nježan, prožet žitaricama i zaokružen blagim okusom tropskog voća. Manje primjetne note banane daju mu suh i lagano gorak završni okus.

Bakreno crveni Affligem Double nudi bogat i aromatičan okus karameliziranog voća sa završnom aromom hmelja, dok je Affligem Tripple, jantarskog odsjaja, karakterističan po složenim notama – njegov bogat okus nastao je miješanjem aroma kvasca, voća, hmelja, papra i citrusa.

Brand IPAPovijest piva Brand IPA (India Pale Ale) seže još u 19. stoljeće kad ga je Engleska proizvodila za prekomorske kolonije u Indiji.

Kako se pivo na dugom putu ne bi pokvarilo, dodavalo mu se više hmelja, zbog čega je dobilo voćni miris i gorkast okus.

Brand IPA pobjedničko je pivo Jeroena Freea na natjecanju pivara “IPA 2014.” Priprema se s trima vrstama hmelja (Cascade, Citra i Amarillo) i trima vrstama slada, a karakterizira ga blago gorki voćni okus citrusa i miris manga.

Edelweiss-SnowfreshMeđu specijalnim pivima koje Heineken Hrvatska nudi domaćem tržištu je i austrijsko premium pšenično pivo Edelweiss Snowfresh.

Odlikuje ga pun i jedinstveni okus s aromom alpskog bilja, a idealan je za avanturiste i one koji žele probati nešto novo.

Njegova snježna svježina i posebnost okusa do izražaja dolaze kad se posluži na temperaturi od 5°C.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here