Stopa nezaposlenosti u travnju pala na 15,9 posto

89

stopa-nezaposlenosti-pad-midiStopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj pala je u travnju na 15,9 posto, što je 1,3 postotna boda manje nego mjesec dana prije i 2,2 postotna boda manje u odnosu na isti lanjski mjesec, pokazuju u utorak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pad stope nezaposlenosti treći mjesec zaredom bio je očekivan, s obzirom da su nedavno objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazali da je krajem travnja bilo registrirano 254.591 nezaposlenih, što je 21.815 osoba ili 7,9 posto manje u odnosu na ožujak.

Time je treći mjesec zaredom zabilježen pad broja nezaposlenih na mjesečnoj razini. U odnosu, pak, na travanj prošle godine, broj nezaposlenih bio je manji za 14,3 posto ili 42.497 osoba.

Pad nezaposlenosti prvenstveno pod sezonskim utjecajima nastavlja se i u svibnju, pa tako današnji podaci s internetskih stranica HZZ-a pokazuju da je trenutno bez posla 237.578 osoba, što je oko 17 tisuća manje nego krajem prošlog mjeseca. (SEEbiz.eu/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here