DHL testira korištenje robota u skladištima

68

effiebot-dhl-midiKompanija DHL objavila je da je uspješno testirala upotrebu robota u procesima prikupljanja robe. Testiranje je održano u DHL-ovom skladištu u Uni u Njemačkoj, u kome su roboti radili zajedno sa zaposlenima.

Robot pod nazivom EffiBOT, koji je razvila francuska start-up kompanija Effidence, predstavlja potpuno automatska kolica koja prate zaposlene koji biraju robu i obavljaju sav fizički posao.

Effidence je robota razvio tako da bez opasnosti može raditi u blizini ljudi, a tijekom testiranja, dva robota su pratila zaposlene i prenosila sav teret te automatski odnosila narudžbenice, kada su bila napunjena.

Mihael Artinger, rukovodilac u skladištu DHL Supply Chain je bio odgovoran za testiranje i rekao je da roboti prate zaposlene koji biraju robu između sistema polica. “Kada dostignu pun kapacitet, zaposleni šalju kolica na lokaciju koja je namijenjena za preuzimanje, dok se druga kolica uključuju u proces sakupljanja robe u skladištu”,  dodaje Artinger.

DHL je priopćio da su zaposleni u skladištu pozdravili mogućnost rada s robotima, jer ne moraju gurati i vuku težak teret, tijekom procesa biranja. Ovakva robotska tehnologija će svakako biti od pomoći trgovcima da se izbore sa sve većim narudžbama, prije svega putem on-line platformi. (marketnetwork.rs)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here