Ikea s tržišta povlači Patrull zaštitne ogradice za djecu

58

Ikea-PatrullTvrtka Ikea objavila je u četvrtak da Patrull zaštitne ogradice za djecu nisu sigurne te je pozvala kupce da ih odmah prestanu koristiti i vrate u robnu kuću Ikea uz puni povrat novca.

U priopćenju navode kako su zaprimili izvješća kupaca o neočekivanom otvaranju tih ogradica zbog čega su djeca pala niz stube.

Prilikom pojedinih nezgoda djeci je bila potrebna medicinska pomoć.

Iako je proizvod zadovoljio sve važeće sigurnosne standarde, naknadno provedena istraga nezavisnog instituta pokazala je kako mehanizam za zaključavanje nije pouzdan i predstavlja rizik za malu djecu.

Ikea želi spriječiti bilo kakav rizik za sigurnost djece i zato poziva sve kupce koji imaju zaštitne ogradice Patrull Klamma i Patrull Fast da ih odmah prestanu koristiti i vrate u robnu kuću Ikea uz puni povrat novca.

Dokaz o kupnji (račun) nije potreban, a više informacija dostupno je na stranici Ikea.hr. Kupci mogu kontaktirati i službu za kupce na broj 01/445-5444.

“Ikea ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvoj opasnosti za sigurnost djece. Ljudima želimo ponuditi sigurne i zdrave proizvode. Uvijek reagiramo kada postoje indikacije o sigurnosnim problemima s bilo kojim od naših proizvoda. Za nas je neprihvatljivo da za vrijeme igre postoji rizik od ozljede i zato zbog opreza povlačimo sve Patrull zaštitne ogradice”, naglasila je Maria Thörn, menadžerica poslovnog odjela Dječja Ikea. (SEEbiz.eu/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here