Asseco SEE naveden kao dobavljač u Gartnerovom vodiču

132

asecco see-midiPrema Gartneru, otvorene objedinjene platforme digitalnog bankarstva su ”tehnologija u nastanku“, mada su neka od tih rješenja, uključujući i nekolicinu rješenja usko specijaliziranih dobavljača bankarskih sustava, prisutna na tržištu već nekoliko godina.

Neki od ključnih razloga za označavanje takvih platformi kao tehnologije u nastanku su: zahtjevi klijenata za pristupačnije i lakše primjenjive bankarske usluge, zahtjevi banke za nova rješenja koja nude više od same integracije postojećih kanala, priljev novih, često netradicionalnih, dobavljača s visoko inovativnim rješenjima i razvoj ili nadogradnja rješenja koja nude dobavljači starijih bankarskih sustava.

Platforma digitalnog bankarstva Asseco SEE nosi naziv Digital Edge. Radi se o otvorenoj objedinjenoj platformi digitalnog bankarstva koja klijentima banke omogućuje personalizirano iskustvo bankarenja – bez obzira na to koriste li bankarske usluge putem pametnog telefona, u lokalnoj poslovnici ili na bankomatu.

Osigurava nevidljiv tijek korisničkih podataka kako prilikom korištenja samoposlužnih uređaja, tako i tijekom kontakta djelatnika banke i klijenta, pri čemu se korisniku nudi dosljedno digitalno iskustvo.

Uz to omogućuje korištenje moćnih alata za online uvođenje korisnika u rad sa sustavom i prodaju proizvoda. Navedeno može pomoći da se istaknete među konkurencijom, izgradite lojalnost klijenata i smanjite odljev korisnika.

Dosljedno korisničko iskustvo, povezano i objedinjeno kroz različite kanale nemoguća je misija s pohranjenim aplikacijama koje nemaju zajedničke mogućnosti i nisu međusobno povezane. Digital Edge povezuje sadašnje i buduće touchpoint aplikacije s čvorištem koji nudi zajedničke mogućnosti u sklopu digitalnog bankarstva, upravlja procesima unutar kanala te vodi računa o povezanosti s backend sustavima, pri čemu dodirne točke s klijentom odmah postaju konzistentne i spremnije na promjene izazvane budućim zahtjevima.

Čvorište omogućuje sve integracijske točke kao set API sučelja baziranih na REST-u (standardizirano u skladu s BIAN-om), tako da će moći podržati sve PSD2 zahtjeve i bankarske projekte bazirane na API sučeljima.

“Asseco SEE dubinski poznaje bankarski sektor i proces njegove digitalne transformacije, a ima i više od 15 godina iskustva u implementaciji rješenja digitalnog i osnovnog bankarstva (eng. core banking) za vodeće financijske institucije u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo kako će uloga ovlaštenog dobavljača koju nam je dodijelio Gartner povećati vrijednost naših rješenja kod klijenata”, rekao je Piotr Jelenski, Predsjednik Uprave grupe Asseco SEE.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here