Imlek izašao s Beogradske burze

113

imlek-mlijeko-midiNakon konsolidacije vlasničke strukture, otkupom dionica manjinskih dioničara, kompanija Imlek povukla se s Beogradske burze.

Povlačenje je izvršeno radi optimizacije funkcioniranja kompanije Imlek u sistemu Holding kompanije Moji brendovi, u čijem sastavu se nalazi i srpski mljekarski gigant.

Kako je objavljeno na internet stranici Beogradske burze, 23. kolovoza donijeto je rješenje o isključenju dionica Imleka iz trgovanja na zahtjev kompanije, koji je “podnijet nakon sprovedenog postupka prinudnog otkupa dionica izdavaoca”.

Holding Moji brendovi, u vlasništvu najvećeg investicijskog fonda u centralnoj i istočnoj Europi, “Mid Europa Partners”, nedavno je sproveo prinudni otkup dionica po cijeni od 5.829 dinara, čime je stekao stopostotno učešće u dioničkom kapitalu. Imleku je tako prestao status javnog društva.

Imlek je bio jedna od prvih burzanskih kompanija kada je obnovljeno tržište kapitala u Srbiji, a u kotaciju je uvršten početkom svibnja 2003. godine.

Dionice ove kompanije su najnižu vrijednost registrirale u lipnju 2004. godine na nivou od 384 dinara, dok su najviše vrijedile u svibnju ove godine kada su dostigle nivo od 6.010 dinara.

Imlek je donedavno bio član indeksne korpe BELEX15, koja sada ima 11 članova. (tanjug.rs)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here