Pevec: prihodi u pola godine narasli za 21 posto

116

pevec-midiU prvih šest mjeseci 2016. godine društvu Pevec d.d. prihodi od prodaje trgovačke robe iznosili su 622,5 milijuna kuna što je rast od 21 posto u odnosu na godinu ranije.

Operativna dobit iznosila je 28,1 milijun kuna dok je neto dobit iznosila 22,9 milijuna kuna što je 12 puta više nego lani u istom vremenskom periodu.

“Razlog ovakvih izvrsnih rezultata leži u završetku širenja prodajne mreže tijekom prošle godine, zauzimanju tržišnih pozicija koje su osigurale značajan porast prihoda i veliki iskorak kroz marketinška ulaganja kako bi se u percepciji javnosti brand Pevec pozicionirao na drugačiji i bolji način”, izjavila je članica Uprave Pevec d.d. Lidija Kljajić.

Provođenjem aktivnosti vezanih za upravljanje opskrbnim lancem i u sklopu toga upravljanje zalihama, logističkim procesima i portfeljem unutar pojedinih asortimana, omogućeno je podizanje koeficijenta obrtaja zaliha i porast profitabilnosti.

Poseban napredak vidljiv je i u veleprodaji. Prošle godine započeti su intenzivniji procesi vezani uz jačanje veleprodaje i to vodeći računa o cjenovnoj politici kao i o tome da se ne naruše prihodi u maloprodaji kroz pažljivi izbor asortimana kao i izbor kupaca odnosno kanala poput HORECA kanala, građevinskih tvrtki i slično.

Temeljni cilj veleprodaje tvrtke Pevec d.d. je ispuniti očekivanja kupaca i poslovnih partnera, te uspostaviti s njima dugoročnu suradnju i dobre poslovne odnose, te posljedično povećanje tržišnog udjela.

Rezultat poduzetih aktivnosti jasno je vidljiv kroz rast prihoda od veleprodaje za prvih šest mjeseci 2016. godine od 46% u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here