Hrvatski proizvodi na najvećem sajmu malih proizvođača

73

cesnjak-autohtoni-proizvodi-midiU četvrtak je u Torinu započelo 11. izdanje međunarodnog gastro-događanja Terra Madre Salone del Gusto

Među brojnim izlagačima iz cijeloga svijeta su i hrvatski predstavnici predvođeni Kinookusom u suradnji sa Slow Food konvivijima Slow Food Dubrovnik, Pelješac, Zagreb Agram i Malim placom – poznatom malom tržnicom lokalnih i organskih proizvoda.

Na najvećem sajmu malih proizvođača u Europi bit će predstavljeni hrvatski autohtoni proizvodi kao što su pelješki varenik –  dragocjeni sirup od mošta grožđa autohtone sorte Plavca malog, ručno obrađivane u pelješkom krajoliku tradicionalnih terasa od suhozida, češnjak iz Ljubitovice te tradicijski sir prgica.

Ulazak pelješkog varenika i češnjaka iz Ljubitovice pod okrilje Slow Fooda iznimno je značajan prilog zaštiti i promociji hrvatskih autohtonih proizvoda, načina njihovog uzgoja i tradicijskog krajolika te lokalne kulture i gastronomske ponude.

Sajam će trajati do 26. rujna, a hrvatska delegacija sudjelovanje može zahvaliti ESSEDRA projektu koji promovira Slow Food. (lider.media)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here