Nakon 10 godina Podravka isplaćuje dividendu

141

podravka-upravna-zgrada-3Na prijedlog Uprave i Nadzornog odbora Podravke, a kojeg je usvojila Glavna skupština održana 22. srpnja 2016. godine, u petak, 16. rujna započinje isplata dividende u iznosu od 7 kuna bruto po dionici. Tako će od ukupne neto dobiti ostvarene u 2015. godini gotovo 50 milijuna kuna biti isplaćeno u obliku dividende.

Nakon dugih 10 godina, isplata dividende rezultat je uspješnog poslovanja, povećanja interne efikasnosti poslovanja, stabiliziranja financijske pozicije kao i odličnih rezultata ostvarenih s ciljem daljnje internacionalizacija poslovanja.

“Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako nakon dugih 10 godina započinjemo s isplatom dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima te realizirali najveću akviziciju u Podravkinoj povijesti. Ostvarujući pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja, danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na period kada smo preuzimali vođenje ove kompanije, a za to su zaslužni i svi naši dioničari koji su nam davali svoju podršku kroz proteklo razdoblje. Isplatom dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano”, naglasio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here