Šest tvrtki dobilo bespovratne potpore od 37,6 milijuna kuna

62

bespovratna-sredstva-midiMinistarstvo poduzetništva i obrta u četvrtak je dodijelilo odluke o financiranju šest projekata, koji su ostvarili više od 37,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije (EU) te najavilo za idući tjedan novi javni poziv za potpore, vrijedan više od 340 milijuna kuna.

Projekti za koje je donesena odluka o financiranju putem poziva Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu, a koji je objavljen u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., potaknut će ulaganja u ukupnom iznosu većem od 110 milijuna kuna, kazao je na predstavljanju tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Ujedno, predstavljeni su projekti koji su ostvarili status korisnika potpore za ulaganje temeljem Zakona o poticanju ulaganja od početka srpnja

“Planirana ulaganja u okviru tih 17 projekata koji su ispunili uvjete iz Zakona o poticanja ulaganja ukupno iznose 343,6 milijuna kuna, uz predviđeno otvaranje 602 nova radna mjesta”, istaknuo je Horvat.

Najavio je kako će već idući utorak biti objavljen novi javni poziv namijenjen poduzetnicima, vrijedan više od 340 milijuna kuna. Dinamika potpisivanja ugovora i uvođenje novih projekata u poticajne mjere neće stati, kazao je Horvat.

Korisnici potpora istaknuli su kako će im one pomoći u povećanju konkurentnosti poslovanja, a omogućit će i nova zapošljavanja.

Jedan od dobitnika potpora je i prehrambeno-prerađivačka tvrtka Kanaan iz Donjeg Miholjca. Vrijednost projekta ulaganja u tehnološka poboljšanja u procesu proizvodnje čipsa iznosi nešto više od 16 milijuna kuna, a maksimalni intenzitet potpore je 5,5 milijuna kuna. Projekt je, kako su naveli, nastavak ulaganja u modernu tehnologiju u svrhu povećanja proizvodnih kapaciteta i smanjenja troškova proizvodnje. (tportal.hr/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here