U industriji u srpnju zaposleno 0,2 posto više nego u lipnju

42

U hrvatskoj industriji u srpnju bilo je 0,2% više zaposlenih nego u lipnju. To je ista razina u odnosu na lanjski srpanj, navodi se u podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS).

prehrambena-industrija-midiU prerađivačkoj industriji, koja zapošljava više od 91% ukupnog broja zaposlenih u domaćoj industriji, u srpnju na mjesečnoj i na godišnjoj razini broj zaposlenih bio je za 0,2% veći. U okviru prerađivačke industrije, na godišnjoj je razini najznačajnije, za 11 posto, porastao broj zaposlenih u proizvodnji duhanskih proizvoda.

Istodobno, najveći pad, za 17,9 posto, zabilježen je u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda. No, riječ je o djelatnostima koje u ukupnoj zaposlenosti u industriji sudjeluju s manje od 1%.

U prehrambenoj industriji, čiji je, pak, udio veći od 15,5 posto, broj zaposlenih je u srpnju ove godine bio manji za 1% u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Na mjesečnoj razini, u odnosu na lipanj ove godine, broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen je za 1,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji je ostao na istoj razini. (vijesti.hrt.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here