Za 78 malih poljoprivrednika 4,4 milijuna kuna potpora

69

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prvu ratu s iznosom ukupne potpore od 4,4 milijuna kuna, za 78 projekata unutar operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”, izvijestili su u srijedu iz Agencije

mali-poljoprivrednici-midiUkupno je do sada odobreno 907 projekta s ukupnim iznosom potpore od 103 milijuna kuna. Iz Agencije podsjećaju da potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16,86 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije pravilnika i natječaja.

Svakom poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u 2 rate – 50 posto potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50 posto nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana.

Potpora unutar podmjere 6.3 može se dodijeliti samo jednom tijekom programskog razdoblja 2014-2020 po jednom malom poljoprivrednom gospodarstvu, navode iz Agencije. (tportal.hr/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here