Hrvatska povukla 6,28 milijardi kuna iz EU fondova

62

eu-fondovi-midiHrvatska je prema podacima Ministarstva financija u prvih 10 mjeseci ove godine povukla 6,28 milijardi kuna iz EU fondova i tako ostvarila najveći uspjeh od kada ima pristup novcu iz EU-a, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a

Od ulaska u Europsku uniju 2013. godine, Hrvatska je svake godine do sada povlačila iz EU fondova tek neznatno veći iznos od onoga kojeg je uplaćivala, dok se ove godine i to značajno promijenilo, kaže se u priopćenju.

“Ovo je već sada najuspješnija godina u povlačenju sredstava iz EU fondova, ali nećemo se tu zaustaviti. Do kraja godine imamo još gotovo 80 dana u kojima se puno toga može napraviti. Zahvaljujući upornom radu i dobroj koordinaciji svih tijela u sustavu, Hrvatska je napokon krenula putem uspjeha i uvjeren sam da će na njemu ostati do kraja ovog financijskog razdoblja”, prenosi se u priopćenju izjava ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislava Tolušića.

Dodatnim pojednostavljenjem sustava i procedura EU fondova te izmjenama operativnih programa omogućit će se još veći porast iskorištenosti fondova, ocjenjuju u ministarstvu. (tportal.hr/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here