Henkel predstavio strateške prioritete “Henkel 2020+”

56

henkel-logo-midiHenkel je predstavio svoje nove strateške prioritete i financijske ambicije temeljem kojih će se Henkel razvijati do 2020. godine i u razdoblju nakon toga, skraćeno “Henkel 2020+”.

Oslanjajući se na svoje snažne temelje, Henkel planira ostvariti stalni profitabilni rast usmjeravanjem na četiri strateška prioriteta: pokretanje rasta, ubrzanje digitalizacije, povećanje prilagodljivosti i financiranje rasta.

“Izgradit ćemo budućnost na snažnom temelju, koji će nam omogućiti da ostvarimo održiv profitabilni rast u godinama koje slijede. Kontinuirano nadmašujemo rast naših tržišta , imamo uravnotežen i raznolik poslovni asortiman koji uključuje uzbudljive robne marke, inovativne tehnologije i vodeći položaj na iznimno privlačnim tržištima i kategorijama, kao i strastveni svjetski tim sa snažnom kulturom, zajedničkim ciljem i vrijednostima”, rekao je Hans Van Bylen, glavni izvršni direktor tvrtke Henkel.

HENKEL 2020+
“Želimo nastaviti uspješan tijek razvoja tvrtke Henkel u izrazito promjenjivom poslovnom okruženju koje je obilježeno globalizacijom, ubrzanom digitalizacijom, tržištima koja su podložna brzim promjenama te sve većim značajem u pogledu manjka resursa te društvene odgovornosti. Do 2020. godine i u razdoblju nakon, naša ambicija za Henkel je generirati profitabilniji rast i dodatno se usmjeriti na kupca, postati inovativniji, prilagodljiviji te provesti potpunu digitalizaciju unutarnjih postupaka i aktivnosti usmjerenih na kupce. Osim toga, želimo promicati održivost u svim svojim poslovnim aktivnostima te tako osnažiti svoj položaj”, objasnio je Hans Van Bylen.

“Kako bismo ostvarili tu ambiciju, usredotočit ćemo se na pokretanje rasta, ubrzanje postupka digitalizacije u svim svojim poslovnim jedinicama i funkcijama, povećanje prilagodljivosti organizacije i timova te na financiranje rasta ciljanim inicijativama. Osim organskog rasta, preuzimanja će i dalje predstavljati sastavni dio naše strategije dodatnog osnaživanja asortimana. Od prvog dana iznimno energično ćemo započeti provedbu strateških prioriteta, kako bismo nastavili svoj uspješni razvoj i stvorili održivu vrijednost”, izjavio je Hans Van Bylen iznoseći kratki pregled budućeg strateškog smjera tvrtke Henkel.

PROFITABILNI RAST I IZNIMAN POVRAT
U iznimno promjenjivom i nesigurnom tržišnom okruženju Henkel je definirao konkretnu financijsku ambiciju za razdoblje do 2020. godine: Tijekom narednih četiriju godina Henkel planira ostvariti prosječni organski rast prodaje od 2 do 4 posto uz povećan doprinos s tržišta u razvoju. Što se tiče prilagođene zarada po poreferencijalnoj dionici, Henkel želi ostvariti kumulativnu godišnju stopu rasta (CAGR) od 7 do 9 posto.

Ta ambicija povećanja zarade po dionici obuhvaća utjecaj kretanja valute i isključuje velika preuzimanja kao i otkup dionica. Osim toga, Henkel planira nastaviti poboljšavati svoju prilagođenu operativnu maržu i širiti slobodni novčani tok.

STVARANJE ODRŽIVE VRIJEDNOSTI
“Henkel planira stvoriti održivu vrijednost u svim dimenzijama poslovnih aktivnosti Taj cilj ujedinjuje sve naše zaposlenike i u skladu je s nizom snažnih vrijednosti: kupaca i potrošača, ljudi, financijskih rezultata, održivosti i obiteljskog poslovanja”, izjavio je Hans Van Bylen.

Kako bi ojačao svoju predanost održivosti, Henkel je definirao jasne ciljeve za poboljšanje učinkovitosti resursa, primjerice stvaranjem više vrijednosti uz manje resursa. Henkel je definirao ambiciozne prekretnice u održivosti, koje bi rezultirale cjelokupnim poboljšanjem učinkovitosti za 75 posto do 2020. godine u odnosu na 2010. godinu.

Poticanje svih zaposlenika tvrtke Henkel diljem svijeta na to da se prema kupcima i potrošačima, poslovnim partnerima i društvu odnose kao ambasadori održivosti bit će pokretač vodstva održivosti tvrtke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here