Južnoafrički fond kupio Arena centar za 237,5 milijuna eura

63

arena_centar-midiFond za ulaganje u nekretnine New Europe Property Investments Plc (NEPI) iz Južne Afrike objavio je kako je za ukupno 237,5 milijuna eura kupio zagrebački trgovački centar Arena centar, kao i 4,4 hektara okolnog građevinskog zemljišta.

Prema priopćenju objavljenom na internetskim stranicama NEPI-ja, transakciju je 4. studenog zaključila njegova podružnica NE Property Cooperatief s dosadašnjih vlasnicima, tvrtkom Granit Polus Lanište, u vlasništvu ciparskog fonda Lobularia Ventures.

Cijena za centar, koji je s više od 62.000 četvornih metara najveći trgovački centar u Zagrebu, iznosi 218,5 milijuna eura. Preostalih 19 milijuna eura odnosi na kupnju 4,4 hektara građevinskog zemljišta, za koje iz NEPI-ja navode da se može koristiti za buduće širenje centra ili razvoj zasebnih sadržaja.

Krajem listopada ove godine, pak, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je 34 milijuna eura kredita tvrtki Granit-Polus Lanište za projekt povećanja energetske učinkovitosti i uključivanje mladih u posao kroz praksu za Arena Centar.

Tada je objavljeno da je projekt modernizacije tog zagrebačkog trgovačko-zabavnog centra vrijedan ukupno 123 milijuna eura, a kreditom EBRD-a Granit-Polus Lanište je trebao zamijeniti postojeće kreditno financiranje korišteno za izgradnju centra. (lider.media/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here