Ksenija Matan Jelić nova izvršna direktorica za financije i članica Uprave tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska

7

ksenija-matan-jelicKsenija Matan Jelić preuzela je funkciju izvršne direktorice za financije i članice Uprave Metro Cash & Carryja Hrvatska. U Metro-u će biti zadužena za provedbu strategije u području financija i IT-a, s naglaskom na daljnju modernizaciju i osnaživanje digitalnih kapaciteta tvrtke te uvođenje novih proizvoda i usluga.

“Radujem se što ću karijeru nastaviti kao dio tima Metro-a. Fokusirat ćemo se na razvoj digitalnih rješenja koja su ključna za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika. Svoje iskustvo primijenit ću kako bismo profesionalnim kupcima Metro-a omogućili još bolju dostupnost usluga i proizvoda važnih za njihovo poslovanje”, izjavila je Ksenija Matan Jelić, izvršna direktorica za financije i članica Uprave Metro Cash & Carrya Hrvatska.

Ksenija je u Metro došla s pozicije izvršne direktorice Divizije podrške u Hrvatskoj pošti, gdje je bila odgovorna za IT, upravljanje financijama te cjelokupnim upravljanjem nekretninama. U Hrvatskoj pošti provela je sedam godina gdje je, kao članica izvršnog tima za transformaciju, radila na razvoju i implementaciji strategije koja je Hrvatskoj pošti osigurala rast dobiti i osnaživanje vodeće pozicije na tržištu.

Nakon završetka studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, karijeru je započela u Hrvatskoj elektroprivredi kao referent za javnu nabavu i ugovaranje te je ubrzo napredovala na mjesto voditeljice Odjela javne nabave, a kasnije i na mjesto direktorice Sektora za ekonomske poslove. Tijekom dvanaest godina provedenih u HEP-u Ksenija se usavršavala na području financija, kontrolinga i javne nabave.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here