Nielsen nositelj MRC Akreditacije

54

U svijetlu recentnih vijesti iz medijskog i marketinškog svijeta o netočnim podacima o digitalnom oglašavanju, prema kojima se procjenjuje da čak 70% online oglasa ljudske oči nikada ne vide, veseli podatak o nedavnoj službenoj američkoj akreditaciji Nielsenove metode mjerenja TV rejtinga na digitalnim platformama

Nielsen je u Sjedinjenim Američkim Državama dobio akreditaciju Media Rating Councila (MRC) za mjerenje TV rejtinga na digitalnim platformama. Dodatna usluga poznata kao “Digital in TV Ratings” iskazuje gledanost linearnih TV programa na kompjuterima i mobilnim uređajima. Ovo je prvo rješenje koje je dobilo akreditaciju MRC-a za svoj doprinos mjerenju TV gledanosti na kompjuterima i mobilnim uređajima.

Mjerenje TV rejtinga na digitalnim platformama u SAD-u započelo je 2015. godine, a trenutno ga koriste klijenti poput ABC-a, CBS-a, Freeforma i Univisiona. Ova usluga dostupna je u 25 država svijeta – u Europi se trenutno koristi u Njemačkoj, a krajem 2016. započela je i implementacija u Poljskoj. Nielsen uskoro planira širenje ove usluge i u ostalim europskim zemljama.

Metoda mjerenja temelji se na Nielsenovim Total Audience podacima koji kombiniraju podatke iz popisa stanovništva, demografsku strukturu i Nielsenove visokokvalitetne reprezentativne panele koji prate gledatelje diljem tržišta na kojima su postavljeni nacionalni i lokalni peoplemetri.

Ova metoda omogućuje izračun broja gledatelja na svim uređajima i to onog programskog sadržaja i komercijalnih poruka koji se prikazuju i gledaju paralelno s linearnim TV emitiranjem. Dobiveni rezultati kombiniraju se s tradicionalnim linearnim pokazateljima gledanosti i rejtinzima.

“Čestitamo Nielsenu na udovoljavanju strogih preduvjeta koji su neophodni kako bi se dobila MRC akreditacija za Digital in TV Ratings. S ovom potvrdom mjerenja gledanosti TV kanala na kompjuterima i mobilnim uređajima, Nielsen je zakoračio korak naprijed u svojim nastojanjima da udovolji zahtjevima tržišta za potpunim pregledom konzumacije TV programa na svim platformama, bez obzira na koji način su sadržaji konzumirani”, izjavio je George W. Ivie, izvršni direktor i CEO MRC-a.

“Uvidjeli smo neosporne promjene u načinu konzumaciji sadržaja – danas je unutar naše industrije, više nego ikada prije, važno osigurati mogućnost adekvatnog mjerenja gledanosti digitalnog i linearnog sadržaja. Nielsenova MRC akreditacija ponovno potvrđuje važnost transparentnog i pouzdanog mjerenja televizijskih mjerenja u digitalu, posebice što kompanije kao što je Univision omogućavaju gledateljima uslugu bilo gdje i bilo kad”, rekao je Jed Meyer, izvršni potpredsjednik za korporativna istraživanja, Univision Communications Inc.

Ova akreditacija omogućuje zakupcima i prodavačima medijskog prostora višu razinu pouzdanosti pri davanju rješenja koja uz gledatelje na TV uređajima, uključuju i gledatelje koji TV sadržaj prate na kompjuterima, tabletima ili pametnim telefonima, a kako bi premium sadržaj što učinkovitije distribuirali i prodavali na svim platformama.

“S našom strategijom Total Audience u mogućnosti smo pružiti industriji širu pokrivenost publike obzirom da naši klijenti žele monetizirati publiku sa svih ekrana”, rekla je Megan Clarken, Nilesenova predsjednica razvoja novih proizvoda.

“Ova neovisna i transparentna potvrda naše metodologije koja obuhvaća gledanost TV sadržaja putem kompjutera i mobilnih uređaja još je jedan značajan korak naprijed prema Total Audience cijelog tržišta – mi smo iznimno zadovoljni što možemo reći kako naš razvoj zadovoljava visok razinu kvalitete i strogost koju MRC akreditacija predstavlja”, nadodaje Clarken.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here