Prihodi Pepsija rasli, dobit pala

85

Kompanija PepsiCo izvijestila je u srijedu o rastu prihoda u četvrtom tromjesečju prošle godine za 5 posto, zahvaljujući većoj potražnji za grickalicama i sokovima, dok je čista dobit pala

Taj američki proizvođač bezalkoholnih pića objavio je kako je obujam prodaje na svjetskoj razini porastao tri posto za grickalice i jedan posto za napitke. Zahvaljujući tome, ukupni prihodi iznosili su u posljednjem lanjskom kvartalu 19,52 milijarde dolara, što je 5 posto više nego godinu dana prije.

Čista dobit kompanije iznosila je, pak, 1,4 milijarde dolara, dok je godinu dana prije bila 1,72 milijarde. Pad dobiti kompanija objašnjava troškovima nagodbe u vezi mirovina i otplatom dugova.

PepsiCo, Coca-Cola i ostali veliki proizvođači pića i gotove hrane nastoje se prilagoditi i ići u korak s promjenama u prehrambenim navikama.

Iz PepsiCoa su izvijestili kako rade na smanjenju količine šećera koja se koristi za proizvodnju napitaka širom svijeta.

Nakon dobrih rezultata u četvrtom lanjskom tromjesečju, PepsiCo je objavio kako očekuje da će ukupni prihodi zabilježiti rast od najmanje tri posto, ako se izuzme utjecaj promjena tečajeva valuta i strukturnih promjena. (tportal.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here