Ikea dolazi u Rijeku i Split

58

Ikea otvara dva dostavna centra na hrvatskoj obali

U srpnju ove godine, Ikea će otvoriti svoj prvi dostavni centar u Rijeci (na lokaciji Mavrinci 16b, Čavle), dok je tijekom kolovoza planirano otvaranje dostavnog centra u Splitu (City Center One, Vukovarska 207), čime će Ikea biti još bliža kupcima diljem Hrvatske.

U oba centra Ikea će zaposliti po pet djelatnika, pri čemu je natječaj za Rijeku u tijeku, dok je natječaj za rad u dostavnom centru u Splitu otvoren od ponedjeljka, 29. svibnja.

Riječ je o dostavnim centrima u kojima će kupci moći preuzeti proizvode koje su prethodno naručili putem Ikea internetske trgovine, a troškovi dostave u dostavni centar iznosit će 99 kuna te će i vrijeme dostave biti kraće, no do sada.

“Naš je cilj učiniti Ikea rješenja što dostupnijima i pristupačnijima većini kupaca u Hrvatskoj. Otvaranjem dva dostavna centra u Splitu i Rijeci, korak smo bliže tom cilju. No, nećemo stati na tome. Trenutačno razmatramo i druge lokacije u Hrvatskoj na kojima bismo mogli otvoriti dostavne centre. Nadamo se kako će i naši kupci prepoznati napore koje činimo kako bismo im dodatno olakšali kupovinu i omogućili uštede”, istaknula je Suzana Rumbak Baretić, menadžerica logistike, Ikea Hrvatska.

Ikea dostavni centri prostirat će se na površini od 600 do 1.000 metara kvadratnih, a njihov smještaj na pristupačnim lokacijama omogućit će jednostavno preuzimanje proizvoda u samom dostavnom centru.

Cijene dostave proizvoda izravno u domove kupaca trenutačno se formiraju te će biti poznate prije otvaranja dostavnih centara.

Ikea planira otvoriti još nekoliko dostavnih centara u regiji u nadolazećem razdoblju, od čega dva u Hrvatskoj.

Uz otvaranje novih formata, kao što su dostupni centri, Ikea See i nadalje ostaje posvećena otvaranju robnih kuća diljem regije. Tijekom sljedeće tri godine planirano je otvorenje još tri Ikea robne kuće u regiji.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here