Ukupni dug Agrokora krajem ožujka 40,4 milijarde kuna

50

Krajem ožujka ove godine dugovanja Agrokora iznosila su 40,41 milijardu kuna, objavio je u četvrtak taj koncern, pri čemu je najveći dug prema financijskim vjerovnicima, 24,5 milijardi kuna

Kako se navodi u priopćenju, Agrokor d.d. je blisko surađujući sa svojim savjetnicima, utvrdio taj iznos postojeće zaduženosti Proširene Grupe na konsolidiranom nivou, a na dan 31. ožujka 2017., isključujući obveze Proširene Grupe prema društvu Poslovni sistem Mercator d.d. i njegovim povezanim društvima.

Prema navedenim podacima, pritom Proširena Grupa duguje financijskim vjerovnicima 24,5 milijardi kuna, a od čega osiguranim vjerovnicima 2,95 milijardi kuna.

Dugovanja po mjenicama su 7,37 milijardi kuna, zajmovi dobavljača 6,24 milijarde kuna, ostali zajmovi 1,56 milijardi kuna, rezervacije, a odgođena porezna obveza i ostalo 435 milijuna kuna. Dospjele kamate iznose 406 milijuna kuna.

Dugovanja po kamatama, ostalim zajmovima i rezervacijama ne prikazuju dugovanje ukupne Proširene grupe nego samo najvećih 19 društava.

Iz Agrokora su napomenuli da ti podaci nisu revidirani i da su izvedeni iz internih izvještaja upravljačkog računovodstva.

Agrokor podsjeća i kako je krajem travnja objavio da je u preliminarnim provjerama utvrđena mogućnost potencijalnih nepravilnosti u financijskim izvještajima. Stoga Agrokor može revidirati sažetak konsolidirane financijske zaduženosti, kao rezultat daljnjih provjera koje su u tijeku. (Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here