Održano prvo izdanje biciklističke utrke Dukat Fit u Zadru

83

Zadrani pokazali koliko su fit na dva kotača – u utrci Dukat Fit i tri Dukatino utrke za djecu natjecali su se ljubitelji vožnje bicikla svih uzrasta, od trogodišnje djece do iskusnih biciklista

Dukat je ovog vikenda u Zadru organizirao prvo dalmatinsko izdanje biciklističke utrke Dukat Fit. Na području zadarskog Borika umijeće pedaliranja pokazali su Zadrani svih dobnih skupina – od trogodišnje djece do iskusnih biciklista.

Nagrade Dukata i sportskog sponzora Decathlona dodijeljene su najbržim natjecateljima u tri Dukatino utrke za djecu te utrci Dukat Fit za odrasle.

Dukat biciklističke utrke organizira već šest godina s ciljem promicanja fizičke aktivnosti i zdravih životnih navika te urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza.

“Nakon pet biciklističkih utrka održanih u Zagrebu veseli me što smo bicikliranje, kao jedan od najpopularnijih načina rekreacije, doveli i u Dalmaciju. Želja nam je bila potaknuti Zadrane svih uzrasta da se i prije početka službene turističke sezone aktiviraju te provedu vrijeme s obitelji i prijateljima na otvorenom”, izjavila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Događanje je započelo trima Dukatino utrkama za djecu u kojima su oni najmlađi od 3 do 5 godina snage odmjerili na stazi dugoj 100 metara, dok su djeca od 6 do 8, odnosno od 9 do 12 godina biciklirali 1,2 kilometra. Odrasli natjecatelji vozili su četiri kruga po Boriku ukupne dužine 7,1 kilometara.

Nakon utrka svi sudionici imali su priliku osvježiti se proizvodima iz linije Dukat Fit. Riječ je o inovativnoj liniji funkcionalnih mliječnih proizvoda bogatih proteinima, koja objedinjuje šest proizvoda: mliječne proteinske napitke (čokolada, vanilija, banana), proteinske jogurte (jagoda-crveno voće i tropsko voće-đumbir) i quark (svježi sir bogat proteinima – natur i jagoda), a koji su posebno pogodni za konzumaciju nakon fizičke aktivnosti.

Novo izdanje biciklističke utrke Dukat Fit održat će se u rujnu na zagrebačkom jezeru Jarun.
Više o utrkama dostupno je na www.dukatfit.hr te na Facebook stranicama www.facebook.com/DukatFit i www.facebook.com/Dukat.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here